[]

Yatırımlık rolex?!

Selam

Piyasayı bilenleriniz vardır, pandemi ile beraber üretimdeki sıkıntı ve bazı ülkelerdeki para çıkışlarının saat olarak yapılması yüzünden ikinci el saatler sıfır fiyatını aştı gitti.

Sıfır rolex bulmak neredeyse imkansız oldu.

Elimdeki altını rolex e çevirmeyi düşünüyorum. Hem değerini koruyor hem de bir yandan takarım.

İkinci el güvenilirliği hem şüpheli bende ama tavsiyeniz var mı?

Piyasa durulsun az da öyle mi alayım? Acelem yok.

Sıfırı için yurtdışından almanın avantajı oluyor mu?

Not. 6-8 bin dolarlık bir şey bakarım maks.

Teşekkür

 
yani bunu pandeminin basinda ongorup bu yatirimi yapsaydin ok de pandeminin 2. yilinde yapmanin iyi fikir olduguna emin misin? piyasa rahatlayana kadar elden cikarabilecek misin?


  • robokot  (02.03.22 00:57:36) 
Kendimi yanlış anlattım. Düzeltiyorum o halde. Al-sat yapma derdim yok. Elimdeki altını da umarım mecbur kalmam ve onlarca yıl satmam. Saate çevirirsem de satmayacağım. En azından on sene sonra satsam da çok değer kaybı yaşamayacağını biliyorum. Onu anlatmak istedim.

Şu an arttığı için ikinci el almak istemiyorum zaten. Sıfırdan pahalı olduğu için. Sıfırını almanın kolay yolunu bilen var mı? Derdim o.
  • bir ileti paylastim  (02.03.22 01:03:56 ~ 01:04:50) 
"değerini koruyor" - bunu nerede okudun tam olarak? son 50 senenin datasini inceledin mi? ha degince istedigin fiyattan satabilecek kadar likit mi?

alisveris yapasin gelmis gibi algiladim bu hikayeyi.
  • hot potato  (02.03.22 01:15:16) 
Türkiye piyasasında satışın zor olur. Yabancıya belki satabilirsin. Türkiye'de rolex de olsa 2.el saat alım satımı sıkıntılı.


  • garylineker  (02.03.22 01:17:00) 
Her dediğinize var açıklamam da ayık kafa gündüz yazayım.

Bu esnada okuyan varsa, kelime seçimim yanlış oldu muhtemelen. 1 e alıp 1.5 a satayım ve bu işten para kazanayım derdim yok.

8 e sıfırı olan ürün şu son iki yıla özel 10-11 kere çıktı dedim. Bunu derken de ne güxel piyasası var diye demedim. İkinci el alınmaz çok artmış diye yorum yaptım. Sıfırı 8 olanı 5,6 ya bulur muyuz diye sordum.

8 e de alınır gerekirse 5 e satarım ya da satmam torunuma veririm dert değil de değer kaybı bi pırlanta gibi olmuyor. Onu demek istemiştim. Sonuçta aksesuar yani arsa gibi düşünmüyoruz…

Hikaye doğru. Alasım var zaten. Bir yandan böyle de artısı olur diye düşündüm onu danışıyorum.

İyi geceler. Sabah okur, daha çok derdimi anlatırım :p
  • bir ileti paylastim  (02.03.22 01:42:13) 
Rolex'in ikinci eli uygun fiyata ancak batik birinden ya da miras kalan birinden alinir, dukkanlarda sacma sapan fiyatlar cekiyorlar, bir ara ikinci eline disarida bakmistim sifir almak daha mantikli gelmisti.

Altina gore daha mi avanajli dersen, bence degil. Altindan kosedeki kuyumcuda kurtulursun da saati okutmaya kalksan karsina buyuk ihtimal oluculer cikar.
  • cooperr  (02.03.22 02:30:48) 
Instagram'da gördüğün saat yatırımı postları tamamen yalan. Ünlüler üzerinden PR yapıp Saati emtia gibi gösteriyorlar.

Öncelikle burada saatini satmak istersen değerinin 1/4'ünü anca verirler. ABD'de satarsan ise iyi dyrumdaysa aldığın fiyatın 3/4'ü gibi bir şey öderler. O da en iyi ihtimal.

Kriz olursa, milletin alacağı en son şey kol saati. Bildiğin oyuncak...
  • malheiros  (02.03.22 06:06:13) 
Su videoda guzel bi aciklama var:

www.youtube.com
  • cleric  (02.03.22 16:24:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.