[]

Kedinizin yemek masasına çıkmasını engelleyebiliyor musunuz?

Yemek sırasında veya öncesinde kurulumunda kedinizin yemek masasına atlamaması için ne yapıyorsunuz?

Masa başında illa biri nöbetçi mi olmalı? Veya odaya mı o sırada koymalı? Veya daha insaflı bir yöntem var mı bilmediğimiz?

+ Bonus soru:

Büfe üstüne çıkıp duvardaki yağlı boya tabloları indirmeye ya da çizmeye çalışıyor bazen. Geri dönüşü olmayacak değeri var tabloların manevi. Bu nasıl engellenir?

Rahmetli köpeğimiz anlıyordu yapmaması gerekenleri ama bu hiç umursamıyor.

Tırmalama tahtası var ama onu çok nadiren kullanıyor.

Teşekkürler.

 
Evet kızınca anlıyor, mutfaktan bile kızsam yetiyor.

Masaya çıkmıyor ama masayı hazırlarken sevebileceği şeyler varsa masada sandalyeye çıkıp çalmaya çalıştığı oluyor.

Tabloları daha yukarı assanız veya büfenin yerini değiştirseniz olur mu? Çünkü bizde de halı versiyonu var aynısının, el dokuma çok değerli bir halı ama normalde tırmaladığı yeri bırakıp onu tırmalıyordu ısrarla. Mecbur örtü aldık öyle kullanıyoruz halıyı :/
  • chicha_v2  (01.03.22 11:38:00) 
bizim kediler kendiliğinden masa ve üzerindekilerle ilgilenmiyorlar, o konuda şanslıyız.

genel olarak yüksek ve ani şşş'ten irkilip yaptıkları şeyi bırakıyorlar. sesle uyarıp dikkat dağıtabilirsiniz ama kısa sürede oyuna çevrilebilir. yine de denemeye değer.

bizimkilerden biri dikkat çekmek için dolap kapağı, kapı falan tırmalıyor bazen. gecenin yarısı çok sinir bozucu olabiliyor. bizim buna bulduğumuz çözüm fısfıs oldu. suyun içine limon damlatıyorduk eskiden, şu an hiçbir şey yapmamıza gerek kalmıyor fısfıs şişesini görünce ha neyse ya tamam şuraya kıvrılayım madem sabah severler falan diyor :) 5 liraya mı ne almıştık bauhaus'tan şu hayatta satın aldığım en fiyat performans ürünüdür. öneririm.
  • evde liyakat kalmamis  (01.03.22 11:48:41) 
Her defasında sert şekilde hayır dedik ve bıraktı. Şimdi beraber yemek yiyoruz. Kedi için tabure koyuyoruz masa önüne, ona geçip yanımızda oturuyor.


  • jazzabel  (01.03.22 12:24:10) 
1. Tablo ile oynuyorsa çok genç ve hareketli olduğundan da olabilir. Biraz büyüyüp kısırlaştırılınca geçer. Ya da enerjisi fazla ve siz o sırada onu oynatmıyorsanız ilgi çekmek için yapıyor.
2. Yüksek sesle "hayır" ve fısfıs ile masa ve mutfağın sınırını çektik. Ancak 5 aylıkken sokaktan aldığımız ikinci kedi hiçbir şeyden anlamıyor. Artık biz usandık. Ne olacak bilmiyorum ama bazı kedilerin eğitilmez olduğuna inandırdı bizi.

  • prole  (01.03.22 14:28:00) 
seneler önce arkadaşımın iki kedisiyle yaşarken kedileri yemek yediğim anlarda artık nerede yemek yiyorsam oraya almıyordum. ne kadar tatlı olsalar da hangi biriyle uğraşacağım yani direkt çıkarıyordum. şimdilerde gittiğim cafelerde de açık alanı geçtim artık kapalı alanda da sürekli kedi oluyor. masaya, kucağıma vs. zıplamasalar, bana bulaşmasalar (kendileriyle asla ilgilenmeyenlere bulaşmaları sorunsalı) sorun yok ama bunları yaptıkları için en azından yemeği yediğim esnada rica ediyorum dışarı çıkarıyorlar kedileri. her an her yere girmelerine izin verilmesi, bu kadar özgür bırakılmaları hoşuma da gitmiyor valla, tedirgin olmaktan yemek yiyemiyorum. yemek yerken kendi başınıza kalmayı istemeniz de insafsızlık değil, direkt çıkarın odadan, kesin çözüm.


  • kimwexler  (01.03.22 14:43:37) 
İki canavarım var , bebekken ev arkadaşım oldular. İlk günden beri yapmalarını istemediğim şeyler için kararlı net bir tavırla hayır dediğimden beni anlıyorlar. 8 yıldır sadece 1 defa masaya çıktılar, masa hazırlanırken sandalyede oturur izlerler, yemek çok cezbedici olsa bile hamle yapmazlar, ısrarla yemek istemek için miyavlamazlar.


  • delikedidilimiyedi  (01.03.22 15:20:01) 
Bizde de mutfak masasi ve tezgaha çıktığında çok yüksek sesli şiştleyip yere attım uzun süre. Şimdi biri hiç çıkmaz. Diğeri biz yokken kırkta yılda bir çıkar ve bize yakalanmadan hızlıca iniyor. Yere pat diye düşmesinden ve ben mutfağa gidince yalakalık yapmasından anlıyorum.

Bence kesinlikle engel olma ihtimaliniz yok. Ama bunu belli bir seviyeye indirebiliyorsunuz. Hiç çıkmıyor dediğim bile çaktırmadan çıkıyor eminim.

Tepki göstermek, kızmak, yüksek sesli reaksiyon ve yüzüne su sıkmak kullanacağınız skiller. Bunları kullanırken inatçi ve taviz vermez olacaksınız. Yani şöyle, bir gece hanım yattı. Ben 2 bira içeyim diye mutfakta oturdum. 2-3 saat içinde belki 20 kere çıktı masaya. 20 kere şiştleyerek indirip uzaklaştırdım. Sonunda masanın altına, ayağımın yanına uzandı.
  • baal  (01.03.22 21:22:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.