[]

Arabaya seramik uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz?

Selam.

Yeni araba aldım, seramik lobisi biraz baskın geliyor ve yaptıracak gibiyim ama tam gerekliliğine hala ikna olamadım.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Yüzlerce marka ve çeşit var, ne kullanmak lazim?

Konustugun biri fireball graphene onerdi. Marka adi biraz tirt gibi.

Önerisi olan var mı?

Teşekkür

 
hayırlı olsun. araç ne kadar yeni? mesela fabrikada ne zaman çıktı. fabrikadan yeni çıkmış araca seramik yapmıyorlar genelde. biraz beklemek gerekiyor.

ben yaptırmıştım 5 sene önce. ıslak cila ile beraber az da olsa etkisi görülüyor. markasını unuttum ama 2000 lira civarı bir ücret vermiştim.

siyah beyaz dışındaki renklerde çok iyi görünüyor fakat bunu yapan usta ve kullandığı markaya bağlı biraz. fireball graphene markasını bilmiyorum o yüzden yorum yapamam.

bu konuda birazcık işçilik önemli. mesela 3m, meguiars, sonax gibi büyük markaların yerlerinden kaçının. butik çalışan yerleri tercih edin. büyük şirketler daha oto yıkamacı daha sallamacı kafada çalışıyorlar. butik yerler detaya daha çok önem veriyor.

seramik dışında jant, cam ve plastik aksamlara da girseniz güzel olur. far ve kaputa "abi gel şeffaf kaplama yapalım çog gözel olur" falan derlerse hayırı diyin. normal bir seramik kaplama 2 sene gider. iyi bakılmazsa etkinliği gider. o yüzden aracı yıkarken kendiniz yıkayıp cilasını da yapmanız görüntü açısından güzel olur.
  • false pretension  (01.03.22 00:51:11 ~ 00:52:31) 
Teşekkür ederim. 2022 fabrika çıkışlı. Şubat dedilerdi sanki ama emin değilim.

Koyu lacivert renk. Çizilmeye karşı korusa iyi olur tabi. Beklentim en çok o yönde.

Seramiği jant plastik vs süreceğim dedi. Hatta deri koltuğa bile sürecekmiş ki o da garip geldi bana.

5500 dedi seramik için,
2000 de ppf kaput kaplana fiyat verdi.

Kafalar karışık. Yıllardır araba yıkattığımız biri var, eve gelip yapıveriyor seramiği, en iyisini 2.5-3 e yaparım dedi.

Bi fark olmalı diyorum, ya boşa para vercez ya da cidden işçilik çok fark ediyor:)
  • bir ileti paylastim  (01.03.22 01:28:11) 
1 mikron kalinliginda kaplamayla, 150 mikronluk boyayi koruyacagina inaniyorsan yaptir tabi.

20 liralik siviyi 5bine mi cikarmislar?
  • divit  (01.03.22 01:48:36) 
kaput kaplama gerçekten sıkıntı. çok kaliteli ürün kullanacaklarsa baş ağrıtmaz ama kaput kaplatan kimi görsem çok pişman oluyor. sen kaputu kaplamayla taşlardan korurken boyasından olabiliyorsun.

seramik kaplama işi eve gelip yapılacak bir iş değil. profesyonel birisi ışık kullanır, cila kullanır, aracı demir tozundan arındırır vs vs. bence bu işi yapan birilerini araştırmanız lazım. butik iş yapan yerler büyük yerlere göre her zaman titiz iş çıkarır.

bu arada deri koltuğa seramik süreni ilk defa duyuyorum. acaba seramik dediği şey hidrofobik spreylerden mi?
  • false pretension  (01.03.22 02:01:31) 
seramik ne zaman yapılır? bana göre şu 3 şartta yaptırılmalı:
aracı en az 3-5 sene kullanacak mısınız?
maddi durumunuz buna ayıracağınız 5-10bin tl'yi düşünmeyecek kadar iyi mi?
normalde de aracınızı düzenli yıkıyor ve iyi koruyor musunuz?

eğer bu 3 sorunun cevabı evet ise seramik yaptırmanın yararı var, aracınızın boyasının uzun süre ilk günkü gibi kalmasını sağlarsınız. iyi bir coating markası tercih ederseniz ayrıca belli oranda çiziklerden de korur.

ben gyeon marka coating yaptırdım en son. memnun muyum bilmiyorum, bariz şekilde "seramik yaptırdım çok memnunum" diyene de rastlamadım doğrusu. yaptık, içimizi rahatlattık işte.

ama lütfen "deriye de seramik kaplayacağım" diyen adama yaptırmayın bu işi. ulan kimler kimler iş kuruyor bu ülkede...
  • kent sakini  (01.03.22 02:09:08) 
Seramik hic yaptirmadim, kaputa 3m kaplama mutlaka yaptiriyorum. Yurtdisinda, kisin cok sert gectigi, yola surekli kum atilan bir yerdeyim.

Seramik cizigi onlemez, aracin boyasina kir yapismasini onluyor. Zamanla etkisini kaybediyor, bildigim kadariyla 18 ayda bir yenilenmesi lazim. Iyi firmalar yurtdisinda $1500-2000 civari para istiyorlar. Sifir araca yapilmaz diye birsey duymadim, tersine insanlar alir almaz yaptiriyor. Bana asiri pahali geliyor, ve ne kadar etkili oldugu bence tartisilir.

Deriye seramik kaplama olayini hic duymadim.

3M kaput kaplama, eger iyi marka degilse cabuk sarariyor, 3-4 senede berbat birseye donusuyor. Iyi kalitesi yarim kaput icin $400-500 civari iscilik dahil. Full kaput camurluk falan istersen o zaman rahatlikla $1000 limitini geciyorsun. 3-4 sene kaput ustunde guney yiyen kaplamayi sokmeye calisirsan buyuk ihtimal boyayi almasan bile cilayi kaldirirsin. O yuzden sokmesi dert. Yaptirilacaksa cok iyi marka, cok iyi iscilikle yapilmali ki 7-8 sene sokulmek zorunda kalmasin. Ama isin sonunda mutlaka birisi onu sokecek ve boyanin cilasini kaldiracak.
  • cooperr  (01.03.22 07:48:11) 
bu tamamen sektör olmuş durumda. iyisini kötüsünü bilmiyorum ancak tamamen şişirme bir sektör bence. araç preminyum değilse bu tarz şeylere gerek yok.


  • mikahakkinen  (01.03.22 10:49:14) 
Kafalar daha cok karisti:)

5-10 vermek beni uzmez ama cidden gerekiyorsa diye dusundum. Bosa verdigim 1 tl den de uzulurum ama en cok zarar vermeden cekindim sizleri okuyunca.

Temiz duracak diye ciladan olmayalim.

4 gran coupe aldim.
  • bir ileti paylastim  (01.03.22 12:00:49 ~ 15:53:04) 
4 gran coupe aldıysan işi bilen sağlam bir yere git. 3ten 5ten kısma.


  • mikahakkinen  (01.03.22 14:10:12 ~ 14:11:27) 
Niye kafan karisti abi, sahte diyoruz ya iste.

Kendi garajin vardir her seferinde kendin ozel sampuanla yikarsin, ya da paran coktur detailling dukkani tanidigin vardir hep ona birakirsin.
2 sene boyunca gider o kaplama.

O zaman yapilir evet.
Ama toplam harcadigin para komple kaputu boyamaktan ya da yeni karbon fiber kaput almaktan pahaliya gelir.
Hobi cunku bu.
Parayi kolay kazaniyorsan dukkan tavsiye edeyim istanbul'da.

Ama normal kosullarda yikiyorsan arabani bu urunler tamamen dolandiricilik.
2 kere benzincideki kopukle yikatsan eriyip akacak zaten.

Adamin kopugu zifti bile sokuyor bunu mu sokemeyecek.
  • divit  (01.03.22 14:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.