[]

aylik 10 bin lira ile ne yapayim

madde madde ozetleyeyim.

-tekim. evlenmeyi dusunmuyorum.
-maasim 14 bin lira. giderim 4 bin lira.
-ev almistim cok sukur kredisi bitti.
-simdi geriye 10 bin lira kaliyor.

kredi cekip yeni ev alip kiraya vereyim diyorum. o bitince de baska bi tanesini daha kolay alayim diye. boyle nereye kadar giderse devam edeyim diyorum. maksat rahat bir emeklilik yasamak. sizin daha iyi bir fikriniz var mi. tesekkurler.

 
Ev de alınabilir tabii. Yabancıların ilgi gösterdiği yerlerden yazlık da bakılabilir. Sezonda günlük haftalık kiralık iyi para kazanılabiliyor. Şirket kurup airbnb falan pazarlayanlar var.

Bir de (bkz: temettü emeklilik) dedikleri bir hisse senedi stoklama ve onların temettüleri ile emeklilik yaşama planları olanlar. araştırın derim. diğer finansal tercihlere de bakılabilir. BES'ten bence uzak durun.
  • rosencruz  (28.02.22 23:28:23) 
Kenarda ne kadar nakit var ve ne kadar kredi çekeceksiniz?


  • teritori  (01.03.22 00:52:59) 
20 sene sonra nerede yaşamak istiyorsanız yatırımınızı orada yapın.


  • buck rogers  (01.03.22 01:17:16 ~ 01:17:27) 
Ne evi, ne kirası? Zaten ayda 10bin fazladan gelirin varmış, fazladan bir kira daha alıp 12-13 olsa ne değişecek? İhtiyaca harcamış ev almışsın. Şimdi lükse harca bence. Yerinde olsam karavan alırdım.


  • el conquerador  (01.03.22 02:59:48 ~ 03:00:11) 
birçok şeye bölebilirsin aslında. genelde ya hep ya hiç olarak bakıyoruz. onun yerine farklı şeyleri azar azar yapabilirsin. mesela %50'sini sağlam şirketlerin hisselerine, %20'sini kendi keyfin için, %10'u için ailene vs. için ayırabilirsin. böyle böyle bölersen birçok şeyi yapmış olursun. ya da ev alacaksan diğer şeylere de bütçe ayırıp 2+1, 3+1 almaktansa 1+1 alabilirsin.

bir de enflasyona karşı parayı korumak için ev almak iyi bir yatırım ama kira geliri uzun vadede göründüğü gibi olmayabiliyor. kiraya doğru düzgün zam yapılamayacağı için bir süre sonra kira geliri kuş kadar kalıyor. kiracılarla da uğraşmak kolay değil.
  • black mamba  (01.03.22 05:57:29) 
dükkan alıp kiraya vermek de iyi bir yatırım olabilir.


  • theseachange  (01.03.22 10:14:17) 
etf
eurobond

bunlari bir arastir.

onun haricinde hayatindan kisma, etini ye, konserine git, tatiline git.
  • baldur2  (01.03.22 10:20:19) 
düzenli olarak s&p500 al


  • tabii lan manyak mısın  (01.03.22 12:42:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.