[]

peynir buzluğa atılır mı?

öncelikle, zaten çoktan attım, ama gugıl hazretlerine sorunca atılmaz gibi paylaşımlar da gördüm. atılır diyen de var. gün gelip de buzluktan çıkardığımda peynirim yaşayacak mı?

tulum peyniri: not


 
Tulumsa bir sey olmaz. Beyaz peynir buzluktan cikinca sekli semali kayiyor, anca borege konuyor.


  • fakyoras  (28.02.22 18:54:47 ~ 02.03.22 00:50:16) 
fakyoras +1


  • lemmiwinks  (28.02.22 19:00:27) 
Tulum, lor, çökelek, dil peyniri ya da diğer kuru peynir çeşitleri için hiçbir sorun olmuyor. Eğer taze ve özellikle suda bekletilen tipte ve yumuşak kıvamlı bir peyniri dondurursanız da kıvamı yumuşuyor, ama kimisi de böyle seviyor zaten.

Neticede peynirin yenebilirliğini etkileyen bir sorun olmuyor.
  • akhenaten  (28.02.22 19:16:49) 
sulu peynirlerin yapısı buzlukta bozulduğu için atılmaz ama lor peyniri atılır veya beyaz peyniri böreklik çatala güzelce ezip yufkaya da sararsan atılır.


  • neira  (28.02.22 19:46:04) 
ben tüm peynirleri atıyorum buzluğa ama tadı çıkarınca buzluğa atmadanki lezzetinde olmuyor tabii özellilke yağsız tuzsuz olanların tadı iyice su gibi oluyor, onu bil de at :) bozulma açısındansa 1 senedir tuttuğum peynirler var hiçbir şey olmadı, peynirin yaşar :)


  • e mice  (28.02.22 20:02:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.