[]

Kedinizi tatile gittiğinizde nasıl organize ediyorsunuz?

Kedi hayatıma gireli 2 ay oldu.. Yalnız yaşıyorum ve 5-10 gün aralığında sürekli yurtdışına gideceğim..

Evde yokken kedinizi nasıl organize ediyorsunuz ? otomatik mama su/yem kabı öneriyor musunuz ? Eşe dosta gel benimkine mama ver oyna kakasını temizle diyemiyorum her gün.. ve yaklaşıyor gidiş tarihim :/

arkadaşlar konulara cevap yazamıyorum teknik bir sıkıntıdan dolayı buraya devam edeceğim. Ben kediyi 5 gün değil maks 2 ya da 3 gün yalnız bırakacağım yani sizin aklıma gelmeyen çözümleriniz var mıdır diye merak ettiğim için böyle bir başlık açtım. Yanlış anlaşılıyor gibi durdu o yüzden ekliyorum bunu. Her gün gelinemeyecek yani bunu demek istedim yukarıda " her gün " yazmışım zaten inanılmaz keyif alıyorsunuz okuduğunuzu anlamadan yargılaktan..

 
10 gün çok uzun bir süre. gün aşırı biri gelip kumunu temizlemek zorunda. mama işini de sen daha iyi bilirsin kedini tanıyorsun. yani koca kazan mama koyunca bi oturuşta hepsini bitiriyorsa o zaman timerlı bişi alcan.


  • neira  (28.02.22 11:45:56 ~ 11:55:59) 
Tuvalet: 1 kedi için 10 günlük tuvaletini 20 litre olarak duzenleyin. İki kedi için 30, üç kedi için 40 litre.

Mama ve Su: Birden fazla yere devrilmeyecek, ağır su ve mama koyun. Mesela 2-3 tencereye su doldurup değişik odalara yerleştirin. 1 kedi ve 10 gün için mama en az 1er kg 2 farklı yere bırakın. Su koyduğunuz kaplar direkt güneş almasın 2 günde buharlaşır.

Düzen: Oda kapılarını oynarken kapatıp, içeride kapalı kalabilir. Mümkün olan kapıları siz kapatın önceden. Açık kalanların önüne sandalye koyun, kapanmasın.


Mümkünse birisi 3-4 günde bir kontrol etsin.
  • alfired  (28.02.22 11:58:04) 
app üzerinden kontrol edilebilen kameralar var, ben evin 3 farklı noktasına koydum. giderken tanıdık birine ev anahtarı bırakıyorum, kamerada mamaların bittiğini gördüğümde rica ediyorum tazelemesi için. evin 3 farklı noktasında mama ve suyu hazır oluyor. biraz kedinin yeme alışkanlığıyla alakalı, eğer kapta mama tutmuyor ve ne kadar koyarsanız o kadar yiyorsa timer'lı bir şey ayarlayabilirsiniz.

10 gün yalnız kalmak 2 aylık bir kedi için çok zor, hırçınlaştırabilir. bence pansiyon ya da ücretiyle günlük gelip bakımını yapacak-oynayacak birini bulma seçeneklerini düşünün.
  • coldegezenkutupayisi  (28.02.22 12:01:46) 
5-10 gün aralığında sürekli yurtdışına gideceksen ve tek yaşıyorsan kedi sahiplenmemen gerekiyordu diyerek linçi başlatayım. kusura bakma ama 10 gün çok uzun bir süre. mutlaka sürekli birilerine bırakmanız lazım. kediler uzun süre tek kalınca depresyona giriyor. kutusu var kakasını yapsın yemeği var yesin diye düşünüyorsun ama öyle değil, yemiyor hayvan.


  • roket adam  (28.02.22 13:25:15) 
Paraya kıyıp kedilere bakan otellere bırakacaksın.


  • les yeux blanches  (28.02.22 13:31:36) 
kedinin yaşı da çok önemli bir faktör burada. yavru-ergen kediyse 5 gün bile yalnız kalması hiç doğru değil. oyun oynarken bir şeyleri devirip ya da kırıp potansiyel tehlike yaratması çok olası. ya eve biri gelip kontrol edecek ya da @les yeux blanche'ın dediği gibi kedi oteli gibi bir yere bırakacaksınız. bir de 5 gün ile 10 gün arasında çok fark var yavru kedi de yetişkin kedi de bu belirsizlikle evde yalnız bırakılamaz ne yazık ki.


  • mtfbwy  (28.02.22 14:06:28) 
10 gün çok uzun bir süre. 5 gün bile çok uzun bir süre. canlı yaşamından bahsediyoruz. mama, su, tuvalet temizliğini geçtim, her şey olabilir. kediler de yanlarında canlı istiyor, o kadar süre yalnız kalmaları çok ama çok tehlikeli. lütfen hayvan sahiplenirken bu tür şeyleri hesaba katın. bir canlının bakımını üstleniyorsunuz, hassasiyet isteyen bir mesele.


  • lesmiserables  (28.02.22 16:24:11 ~ 16:24:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.