[]

Araç 10bin bakımı nereye yaptırmak mantıklı?

selamlar

aracımın 10 bin km bakımı geldi hatta geçiyor. orjinal servisini aradım 1970 tl fiyat çekti. tanıdık bir servis 1000 tl ye yapabileceğini söylüyor. arkadaşıma sordum eğer başka yerde yaptırırsan aracın garanti dışı kalır diyor. bildiğim kadarıyla yağı filtresi falan değişecek bunu yapılınca garanti dışı mı kalır? hangisi mantıklı?


 
eğer aracının garantisi bitmediyse evet garanti dışı kalır.
garanti dolana kadar yetkili servis dışında hiçbir yere götürmemen gerekiyor.

  • teritori  (28.02.22 10:10:25) 
Garanti bitene kadar yetkili servis en mantıklısı, garantilik bir durum olursa problem çıkarırlar.

Ama yine de yeni kanundan bahsetmeden geçmeyelim, bir süre önce çıkan bir kanuna göre TSE belgeli farklı bir serviste bakım yapılırsa araç üretici/satıcısı aracı garanti dışı bırakamıyor.

Ama böyle bir serviste de çok çok ucuza çıkmaz işlem zaten. Siz yetkili olan başka bir iki servisten daha fiyat alın, görece daha şehir merkezinden uzak daha az kurumsal bir yetkili servis fiyatta uygun olabiliyor.

2000 lira nedir vicdansızlar? yağ ve filtreler tutsa tutsa 500-600 tl tutar, hadi siz 1000 alın.
  • John Bloor  (28.02.22 10:26:56) 
Öyle biliniyor ama normalde garanti bozulmaz.
www.otomobil.com.tr
Düşünün aracın camı değiştiyse başka bir yerde neden aracın motor ya da elektrik tesisatını etkilesin ki bu garanti?
Ben sıfır aldığımız aracı ilk yıldan sonra (5 yılı geçti) hiç yetkili servise uğramadım.
  • Erva  (28.02.22 10:39:29) 
Sürekli yetkili servisi kullanmanın tek avantajı iyi niyet garantisinden faydalanabilmek. o da tamamen yetkili servisin inisiyatifinde. arkadaşımın 7 yaşındaki ibiza'sının turbosu bozulduğunda yetkili servis "geçmiş tüm bakımları yetkili serviste yapılmış. bu yılın bakımını da satın alırsanız turboyu iyi niyet kapsamında sadece işçilik masrafı ile değiştiririz" demişti.

farklı servise gidince 2 yıllık garantisi bozulmasa bile iyi niyet garantisi kapsamı dışında kalıyor. böyle bir derdiniz yoksa özel servis daha mantıklı.
  • himmet dayi  (28.02.22 10:55:29) 
Arac garantisi sadece laftir. Aracınız bozulduğunda kullanici hatasi deyip yine parayi sizden alirlar. Paranizi kaptirmayin. Gidin tavdiye edilen bi tamirciye yaptirin.


  • halk  (28.02.22 11:30:36) 
Araç hele ki bir de otomatik vites ise garanti dışı bırakmak çok mantıklı değil bu arada.


  • John Bloor  (28.02.22 12:22:47) 
10.000 de aracınız var. Direkt yetkili servise götürün. Orijinalini bozmayın.


  • iddaaci  (28.02.22 12:43:39) 
garantisi bitene kadar servise, garantisi bittikten sonra ustaya gitmek mantıklısı. ben geçen ay yağ dahil parçaları 550 liraya aldım. 150 lira da usta aldı 700'e yaptırdım. servis çok abartmış ama garantiyi bozmaya gerek yok bence. belki garanti süresinde büyük bir problem çıkar aradaki farkı vermediğinize çok üzülürsünüz.


  • golgi aygıtı  (28.02.22 13:05:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.