[]

Gündemle ilgili sorular

Dünya gündemi hakkında sorular:
1- Swifti bu kadar önemli yapan nedir? Altı üstü iki ülke arasındaki para transferinin doğrulanmasına yarayan bir sistem olmasına rağmen çok dillendiriliyor. Kişi, olay , kurum ya da bir kavram bu kadar gündeme geliyorsa muhakkak arka planda herkesçe bilinmeyen bir şeylerin olmaması imkansız.

2- Bir kaç gün önce biden'in konuşmasından sonra yine kendisinin söz hakkı tanıdığı gazetecilerin sorduğu sorular (bize göre hafiften dalga geçer tarzda) :
- Putin'i hafife mi aldınız?
- Ekonomik yaptırımlar Rusya'nın attığı füzeler kadar güçlü olacak mı?...
gibisinden. Bu gazeteci uslübu oralar için normal mi ?

3- Bu bölgelerde bu kadar devlet sığdırmak asıl olarak ne anlam ifade ediyor? Adeta savaş gibi zamanlarda duvar ya da tampon bölge görevi görmek veya diğer büyük devletlerin istedikleri an üs kurma /konumlama alanı demek olmuyor mu? Öyle ya ne kadar küçük devlet o kadar alternatif. Aralarındaki sınır anlaşmazlıkları da ayrı konu. Rusya-Avrupa sınırına baktıktan sonra dikkatimi çekti.
imgyukle.com

4- Ukrayna resmi kurum ve kanallarında Türkiye vurgusu oldukça fazla.
Bunun için neler söylersiniz?

 
1- swift iki random kişi arasındaki en güvenli para gönderme sistemi. bu rusya'yı direk vurmaz rusya'daki küçük yatırımcıyı vurur elbette büyük para transferi için her zaman yol vardır ama küçük-orta firmalar büyük darbe yer.

2- süper normal. oradaki soruları burada aklından geçiremezsin.

3- niye küçük devletçikler var mı diye soruyorsun? çünkü bu ara çoğrafyalar ekonominin, ticaretin aktığı lokasyonlar yani local halk kendi başına para kazanabiliyor. alaska'da veya rusya'nın göbeğinde devlete bağlı yaşaman lazım ama bu lokasyonlarda kendi başına para kazanabiliyorsun o zaman büyük devletlere de ben kendi başımın çaresine bakarım diyorsun yönetim zayıflayınca. dost bir ülkenin senin ülkene üs kurması iyi bir şey aslında çünkü diğer türlü daha zayıf ve saldırılara maruz kalacaksın.

4- diğer ülkeler kadar değil. standart bir dili var illa türkiye demiyorlar. avrupa ile çok çok daha sıcak bağları var. türkiye sadece nato ülkesi olduğu için kendilerine dost çekip diğer ülkeleri de bağlamak istiyorlar.
  • duyurukullanıcısı  (27.02.22 22:55:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.