[]

Ruslar savaşta neden dandik ekipman kullanıyor?

Merhaba arkadaşlar,

Birçok kişi gibi ben de savaşı takip ediyorum ve Twitter'dan falan düşen görüntüleri izleyip Rusların keklik gibi avlandığını görünce kaç gündür dumur oldum resmen. Tabi ortada çok büyük bir dezenformasyon da var. Rusların vurduğu Ukrayna araçlarını Ukraynalılar kendileri vurmuş gibi lanse ediyor. Ama her iki tarafın da paylaştığı görüntülerde çok açık bir durum göze çarpıyor. Ruslar basbayağı Sovyet döneminden kalan hurdaya çıkarılması gereken araçları kullanıyor Ukrayna'ya karşı. Ortada doğru düzgün tank yok. Büyük bir kısmı BMP-2 sınıfı zırhlı araçlardan oluşuyor. Modernizasyon yok, bir şey yok. Tenekeden farkları yok. Bırakın tank güdümlü füzeyi RPG ile havaya uçarlar. O yüzden de sıpır sıpır dökülüyorlar.

Bir diğer olay mürettebatı tarafından terkedilen bir sürü araç gereç var.

Reddit'dekilerin bir kısmı bu durum için Rusların bilerek önden dandik araçları göndererek Ukraynalıların gücünü tartmak, ellerindeki tanksavar roketlerini bu araçlarda kullanmasını sağlayarak cephanelerini bitirmek, ellerindeki üst sınıf araçları riske atmamak istediklerini söylüyor. Şahsen ben de öyle düşünüyorum. Tabi Ukraynalıların kolay lokma olacağını da düşünmüş olabilirler. Askerler de bayağı savaşa hazırlıksız gelmiş gibi görünüyor. Acaba bunlar Belarus'ta tatbikat yapan birlikler olabilir mi?

Diğer kısmı ise aslında Rusların güçlerini balon gibi şişirdiklerini, aslında dandik bir kara ordusu olduğunu, orduda yozlaşmanın fazla olduğunu ve bu yüzden bütçenin orduyu güçlendirmek için harcanmayıp cebe indirildiğini, elindeki esas gücünün nükleer silahlar olduğunu söylemişler ki bu kısım gözümdeki güçlü Rusya imajı yönünden beni şaşırttı. Eğer bu doğruysa üçüncü bir dünya savaşı çıkacak olsa Rusya'nın bir kara savaşında pek şansı olduğunu düşünmüyorum.

Sizce hangi durum geçerli? Siz ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

 
bu saatten sonra batı medeniyeti ukraynaya gerekirse yüzbinlerce anti tank ve anti hava füzesi gönderecektir. ukrayna savunması artık berlin yada londra savunması kadar elzem durum haline geldi.

o tanklar rpg ile etkisiz hale gelmez. ukraynaya verilen anti tank füzeleri tanesi yüzbinlerce dolarlık teknoloji harikası oyuncaklar. o füzeler sadece rus tanklarını değil alman yada abd tanklarınıda etkisiz hale getirebilir.

rusyanın gücü uzaktan füzelerle şehri dümdüz edebilme yeteneğinden geliyor. mecazi anlamda değil gerçek anlamda 8-10 katlı binaları toz yığınına çevirecek ateş gücü var. ukraynada putin yanlısı kukla başkan koymayı düşündüğü için bu kadar sert girmiyor oyuna.

ama X gün sonra putin şunu diyecek.
"48 saat ateşkes ilan ediyorum. tüm sivilleri şehirlerden çıkarın. şehirde kalan siviller asker muamelesi görecektir."

o 48 saat bittiği zaman şehri öyle bir yıkabilirdi, tankla değil bisikletle girse şehre sorun olmaz artık.

ha batı medeniyeti izin verirmi bilinmez.
rusyanın sabotaj ekipleri varda cia'nin mi6 'nın moskovada sabotaj ekipleri yokmu ? batı sabotaj ekipleri moskovayı 5 dakika içinde haftalarca doğalgaz ve elektirik hizmeti alamayacak hale getirebilir.
bunların planları onlarca senedir düzenli revize ediliyordur. sorumluluğuda ukrayna üstlenir olur biter.

piskopatlıkta acımasızlıkta batı uzmanları rusyadan az değildir. sadece gibi açıktan yapıp tepki çekmezler.
  • aslindasorunumpsikolojik  (27.02.22 20:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.