[]

Gençlik hastalığına yakalanan kedi

Merhaba,

Arkadaşım 5,5 aylık sarman kedisini halsiz ve iştahsız olduğu için veterinere götürdü. Veteriner gençlik hastalığı başlangıcı teşhisi koymuş ve kediyi gözetim altına almışlar. Hastalığın en başındaymış şu an ve 3-4 gün içinde tedaviye yanıt verip vermeyeceği belli olacakmış. Veteriner arkadaşıma iyileşene kadar kedisini göremeyeceğini söylemiş başka kedilere bulaştırma riski sebebiyle. Bu konuda çok az bilgimi olduğu için sizlere sormak istedim. Bu hastalıkla ilgili tüm bilgilere açığız. Arkadaşımın şu an merak ettiği birkaç soruyu da bu duyuruya eklemek isterim.

- (bkz: #132047729) bu entry'de bahsi geçen ilacı (globfel ya da rus üçlüsü) bulunduran bir veteriner biliyor musunuz Ankara'da?
- sizin ya da bir tanıdığınızın kedisi bu hastalığa yakalandı mı? Evet ise ve iyileşti ise ne kadar sürede iyileşti? Bu süreçte yine yatılı tedaviye mi alındı?
- veterinerin kediyi göremezsiniz demesi sizin için de geçerli miydi? söz konusu virüs insan aracılığı ile başka hayvanlara bulaşıyor mu?

Bu sorular dışında da her türlü bilgiyi ve yorumunuzu esirgemezseniz sevinirim.

 
birinci sorunuzun cevabı bende yok ama soracağım çevreme.

2. İki arkadaşımın kedisi maalesef bu hastalık sebebiyle hayatını kaybetti.
3. Bildiğim kadarıyla hayvandan insana geçen bir hastalık değil. atıyorum virüslü bir kediyi seversiniz elinizden başka bir kediye geçebilir gibi bir sebeple izole edilmesi gerekiyor olabilir, endişeye mahal yok. aynısını fipli kediler için de söylüyorlar, dışarıda kedi sevmeye çekiniyorum evdekine elden, giysiden, ayakkabıdan bulaşır diye.
  • coldegezenkutupayisi  (27.02.22 18:27:39) 
1. ilacın adını bilmiyorum ama gittiğimiz bir veteriner rus ilacı adı altında ilaç kullanıyor.(vet istanbul'da)
2. evet geçen sene sokak kedilerimizde yaşadık, sanırım 1 hafta 10 günde iyileşmişti. evet yatılı kaldı.
3. yatılı kaldı, başka kedilerden izole olması gerekiyor o yüzden veterinerde kalmışlardı. virüsleri insan eliyle kediden kediye taşıyabilirsiniz, rasgele kedileri sevmemek gerek.

rus ilacı da olsa kedi kurtulamayabilyor. istanbul kurtköy'de gittiğimiz veterinere 2 ya da 3 gençlik hastası kedi götürdük hepsi kurtuldu. (testleri başka vetlerde yapılmıştı.) çok ölümcül olsa da kediler %20 oranında kendi de kurtulabiliyor, bağışıklıkla ilgili sanırım. bir de kedinin yaşadığı alanın çok iyi dezenfekte etmenizi öneririm, başka kedilere de geçmesin. çok ani ölüyorlar.
  • surprise  (27.02.22 18:52:59 ~ 18:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.