[]

Zirhli birlikler Kiev'e nasıl girdi?

Kiev icerde kaliyor. Operasyon basladi ertesi gun birlikelr Kiev'deydi. Bu birlikler buraya nasıl girmiştir? Merak ediyorum, havadan mi indirildiller Kiev çevresine? Obur turlu buraya kadar nasol ilerleyecekler ki? Baskente kadar durdurulurlardi diye düşünüyorum. En azından çok sert catidlamalar olurdu Kiev'e ilerlenene kadar, biz bir anda Kiev'e girildiğini duyduk sadece.

Havadan indirilmesi icin de havaalanini kontrol alman gerekli oncesinde. Onun icin de yine iceri birlikelri sokman lazım. O zaman once parasutlu birlikler mi indirdiler havalanini kontrol altına almak icin? Sonra da kargo uçakları indi. Tabii hava indirme icin de once hava saldirisi ile hava savunmayi yok etmeleri gerekti muhtmelen.

Nasil planlıyorlar nasıl ayarliyorlsr boyle bir operasyonu yahu? Bir yerden duymus okumus olan bilgisi olan var mi kara birlikleri Kiev'e nasil girdi?

 
belarustaki rus birlikleri pripyat üzerinden kieve girdi diye duymuştum bir yerde. hatta çernobili de kontrol altına aldılar bu sayede.
pripyat zaten belarus sınırında, pripyat-kiev arası 2 saat falan.

  • halanne  (26.02.22 16:49:16) 
Belarus sınırına çok yakın. Başkent zamanında taşınmadı eleştirileri var hatta. Hava kontrolü ve desteği ile hızlı ilerleme sağlamışlardır. Askeri uzman vs değilim, söylediklerimin fikir yürütmeden öte anlamı yok.


  • zihua  (26.02.22 16:50:20) 
Rusya zaten savaş başlamadan önce belarusta tatbikat yapıyoruz diye askeri olarak önceden planlamış, ukraynaya girdiği 3 yönden biri bu

Ukrayna ve rusya arasında zaten askeri olarak güç farkı var

Tank konvoyunun karşısında durabilecek gücü yokmuş ukraynanın
  • freebird5406_2  (26.02.22 16:53:27) 
Strateji olarak müdahale etmediler, etseler de başarılı olamazlardi. Gayri nizami harp tercih ediyor Ukrayna.

Birkaç gündür okuduklarımın özeti bu şekilde.
  • mezarkabul  (26.02.22 17:17:27) 
ukrayna savunma planını kiev'de gerilla savaşı üzerine yapmış gibi görünüyor. şehir savaşı dünyanın en güçlü ordusu için bile çok zordur, sivil vurmayı kimse göze alamaz. o yüzden kiev'e kadar pek direniş göstermediler.


  • coldegezenkutupayisi  (26.02.22 17:22:23) 
yukarda yazılmış benim de aklıma II. dünya savaşındaki Stalingrad kuşatması geliyor.

Ruslar şehirde avlamıştı Nazileri.

ama sovyetler ölseler de bitmiyorlardı akın akın taa en uzaktaki sovyet ülkelerinden bile sürekli askerleri gönderiyorlardı.

kievde de böyle bir durum olabilir bence de işler iyice ilerler ise ama ukrayna için bu ne kadar sürdürülebilir olur bilmiyorum.
  • AlsterWasser  (26.02.22 17:39:54 ~ 27.02.22 11:53:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.