[]

komutanını cimer'e şikayet eden arkadaş

arkadaş askerken komutanını cimer'e şikayet ediyor, terhis olduktan sonra da şikayetini silsile yoluyla üstüne yapmadan doğrudan cimer'e şikayet ettiği için disiplin suçu kapmasında inceleneceğine dair bir yazı almış.

açıkçası ben de şikayetçi olacaktım komutanın bir tanesinden ancak bunu görünce bir düşündüm. şimdi arkadaş henüz askerken şikayetçi olduğu için mi disiplin suçu kapmasımında inceleniyor, ben terhis oldum işim bitti askeriyeyle. şu dakikadan sonra şikayette bulunduğum için bir iş açılır mı başıma?

şikayetçi olacağım kişi bir adet karaktersiz uzman çavuş. zorbanın teki, alenen insanlarla dalga geçip küçük düşürüyordu. örneğin bir çocuk vardı. çocuk hem kilolu hem ameliyatlıydı, bir miktar da saf bir çocuktu. uygun adım yürümekte saydığım sebeplerden dolayı güçlük yaşıyordu, bu haysiyetsiz herif bu çocuğu diline dolayıp sürekli uğraştı bu çocukla. çocuğa kendi eziyet ettiği yetmiyor gibi millete de güldürdü.

 
Cimer'in silsileye bağlı olduğunu düşünmüyorum. Silsile ordu içinde olur. Askerde gidip astsubay yerine binbaşıya şikâyet etse silsileye uymamış olur ama Cimer bunun dışında. Ben askerlik yaparken bedelli askerlik yapanların çoğu Cimer'e şikâyette bulunuyordu. Herhangi birinin disiplin cezası aldığını görmedim. Askerliğin bittiyse bir şey olmaz ama ona da pek bir şey olmaz.


  • dissendium  (26.02.22 16:05:15) 
Aynısı bizim bölükte de oldu. Önce sıralı amirlerine durumu bildirmediği için ifadesi alındı arkadaşın. Başına bir şey gelmedi ama durduk yere o korkuyu yaşadı. Yani cimer'e yazmadan önce de silsileyi gözetmeniz bekleniyor.

Lakin terhis olduysanız hiçbir şey olmaz, devam edin.
  • infernal majesty  (26.02.22 16:49:57 ~ 16:50:11) 
cimer'e hangi askerin şikayet ettiği öğrenilince bu sefer sorun yaşadığı komutanı daha fazla uğraşıyormuş, kalan askerliğini zehir ediyormuş diye yakın bir arkadaşım söylemişti. Ben de yapacaktım ama bunu duyunca vazgeçmiştim. Siz terhis olmuşsunuz ama, işe yaracağını düşünüyorsanız denemekte yarar var bence.


  • mungojerry  (26.02.22 17:54:12) 
bu konuda meşhur bir aym kararı var. konusu muvazzaf bir askerin bimer(cimer)e şikayette bulunması sebebiyle cezalandırılması. aym askeri haklı buluyor. o yüzden bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum


  • paintov  (27.02.22 12:05:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.