[]

Podcast dinliyor musunuz, daha fazla içerik olmalı mı?

2010'ların başında İngilizce podcastler dinlerdim hep, son yıllarda severek takip ettiğim Türkçe içerikler de çıkmaya başladı.

Peki sizce şu an pik noktasında mı, yoksa yeni mi başlıyor?

Benim de bir projem var. Spotify, youtube ve apple music gibi ortamlarda yayın yapmaya başlasam nasıl olur diye düşünüyorum.

Ekipmanım var, üniversitede podcast yayıncılığıyla ilgili eğitim de almıştım.

Ne dersiniz?

 
yap gitsin içinde kalmasın.. istersen buradan bizimle de paylaş belki ilgimizi çeker..


  • tabudeviren  (26.02.22 15:10:56) 
ilginç bir konu veya uzmanlık alanın varsa tutuyor gibi. ben de üşenmesem başlayacağım ama ne yalan söyleyeyim tutuyor olması bana da ilginç geliyor :)


  • passion rules the game  (26.02.22 15:11:30) 
Çok fazla podcast var fakat kaliteli içeriği, bir teması olan ve düzenli içerik üreten podcast sayısı az

içeriğinin ne olacağına bağlı
  • freebird5406_2  (26.02.22 15:12:33) 
dinlediğim bir iki almanca podcast var o kadar. onu da bulana kadar canım çıktı.

aslında bakınca türkçe olsun ingilizce olsun başka dil olsun farketmez, bakınca "başlıkta/isimde" inanılmaz sayıda ve ilgi çekici podcast var. ama sayı ve çeşitlilik o kadar fazla ki kaliteli içerik bulmak çok zor.

kaliteden kastım özellikle ekipman olarak ses kalitesi ve sonrasında içerik.

sonrasında da benim için önemli olan süresi. bazı podcast'lar bir buçuk saat falan oluyor dinlemesi imkansız.

bence artık çok fazla sayıda olmaya başladı ve kaliteli içerik bu artış ile orantılı değil.
  • AlsterWasser  (26.02.22 15:14:09 ~ 15:16:49) 
Yapin tabii istiyorsaniz.
Ben bir dinleyici olarak daha fazla random podcastlere ihtiyacimiz oldugunu dusunmuyorum. Boyle bir meme var, daha once de benzer bir soruda bahsetmistim, boyle gozlerini dondurerek 'aa podcast yapan beyaz bir erkek, ne ilginc' falan diyordu resimdeki kisi. O tarz siradan bir insanin bir seyleri anlatmasi seklinde olan podcastleri cok tahammul edilemez buluyorum. Ustune konustugu konuya hakim, uzman vs kisileri dinlemeyi tercih ederim.

  • sopiro  (26.02.22 16:41:13) 
ilk kez podcast dinledim bir ay once falan. konu ilgilendigim bir icerikti. konunun gectigi ulkenin tam da o bolgesinden biri baska yerde olmayan detaylarla anlatmisti olayi. 60 dk nasil gecti anlamadim.
sonra kadinin ses tonu anlatisi cok hosuma gitti. diger podcastlerini de dinledim. yani hitap ettigin grubu bulursan ve ses tonun da iyise basarili olursun otomatikman. zamani yok bu isin bence

  • Kittie  (26.02.22 16:41:14) 
ben de toplamda üç podcast takip ediyorum, zihnimin kıvrımları, fularsız entellik ve odadaki fil. kendim de çalıştığım şirketle beraber alanıma yönelik bir podcast projesinin içerisinde yer aldım. gördüğüm kadarıyla podcast dinleyici sayisi henüz çok ciddi oranda değil ve podcast sayısı çok fazla. ya herkese hitap edebilecek bir iş yapacaksın ya da dinlenme sayısını vs çok kafaya takmayacaksın diye düşünüyorum. keza gelir modeli de benim gördüğüm sadece patreon bağışları üzerinden yürüyor, yani youtube gibi izlenme sayısından para almak zor.

ha bana kalırsa vaktin varsa ve keyif alıyorsan anı olsun diye bile kaydedilir, 30 izleyeni olan youtube videoları çeken biri olarak böyle düşünüyorum :)
  • roket adam  (26.02.22 16:44:28 ~ 16:50:45) 
yani yaparsin yap demiyorum de dinleyici bulmak sorun. halihazirda biraz meshur olmadan binlerce podcastin icinden siyrilmak sikinti. "ilginc bir konu olursa tutuyor" degil, sadece biz tutanlarina denk geliyoruz (bkz: mantik) para kazanmak gibi bir hedefin varsa unut.


  • hot potato  (26.02.22 18:59:49) 
Podcast özellikle Türkçe de hiç olmadığı kadar popüler bence. Sadece bunları promote eden ajanslar vs var. İmkanınız varmış konseptiniz de ayırt edilebilecek bir şeyse yapın bence ama çok beklentide de olmayın tabi..


  • anon1m  (26.02.22 19:23:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.