[]

rus sabotajcı ve sinyalizasyon ne demek ?

sabotaj deyince aklıma bir yeri bombalamak geliyor.
adamlar zaten uzaktan füzeyle nokta atışı yapabiliyor. sabotajcılar ne yapıyor ?

birde rus ajanlar sinyalizasyon yapıyor diye haberler geçiyor, bu ne demek ?
uçakların bomba atacağı noktaları belirlemek için yerdeki işaretlere ihtiyacı var gibi anladım ben.

 
Sabotajcı : sabotaj işini fiilen üstlenen.

Sinyalizasyon ise yollardaki ışık sistemleri uyarı manasında işaretleme anlamı taşıyorsa bunun istihabarattaki karşılığı da devre dışı bırakılacak, imha edilecek ya da bir zarar vermeden bilgi/belge alınacak yer için işaretleme yapmak demek olmalı.

Sinyalizasyon denmez belki ama Abd'nin Irak'ı işgali sırasında Bağdat kütüphanesi dahil her alan darmadağın edilirken hatırladığım kadarıyla korunan tek yer ise petrol bakanlığı binasıydı.
  • Erva  (26.02.22 09:57:18) 
Uzaktan füzeyi atıyorlar da hava savunma sistemi diye bir şey var. O kadar kolay değil nokta atışı yapmak. Sabotajcılar muhtemelen kritik noktaları etkisiz hale getirmek için karadan hallediyor işini.

Sinyalizasyon hakkında bilgim yok. Tahminen dediğin gibidir.
  • himmet dayi  (26.02.22 09:59:32) 
bomba o yeri imha eder, yıkar yakar, sabotaj çok daha küçük müdaheleler ile cihazların, yolların vb. yerlerin işlevini yerine getirememesini sağlar. aslında bir şeyleri bozmak minimum kayıp ile maksimum zarar vermeyi hedefler. örneğin binanın tepesindeki gsm antenini kırmak o bölgedeki iletişimi durdurmak. füze vs. masraflı bu işler için tutturamazsın, siviller zarar görür vs. onun yerine adamın biri gidip iki kabloyu keser.

lazer güdümlü füzeler var, bu füzelerin hedeflerini bulabilmesi için hedef üzerine lazer ile işeratlenmesi gerekiyor, füze bir şekilde o lazer'in düştüğü yeri görüp o hedefe gidiyor. (lazer gözle görülmüyor)

birde iletişim için ara istasyonlar kurulması gerekiyor, o işide yapıyor olabilirler. yine gizli haberleşme ile güçleri belirli alanlara yönlendirme (orada şu var, buradan gidin, şurası sizin için güvenli burası değil gibi)
  • selam  (26.02.22 10:56:17) 
sabotajcılar zannedersem ordunun henüz girmediği yerlere gizliden girerek karşı tarafa ait kritik noktalara saldıran kişileri ifade ediyor.


  • paintov  (26.02.22 12:52:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.