[]

putin saldırısı hakkında sorular

1) swift yasağını ne kadar etkili olur ? alt tarafı bir ülkedeki bankadan diğer ülkeye para göndermek değilmi ? eft'nin uluslararası yapılanı. ee adamda altın var, döviz var zaten. en kötü atlar uçağa yanında çanta dolusu altın ve dövizle ödeme yapar ? tabi çanta dolusu parayla abd ve avrupaya gidemezsin ama çin iran hindistan gibi koalisyona katılmayan ülkelere gidebilirsin.

2) nükleer kullanma eşiği nedir ? putin şimdi sırf güç gösterisi olsun diye karadenizin ortasına orta güçte bir nükleer patlatsa,
ardından bakın biz abd gibi insanların üstüne atmıyoruz, ciddiyetimizi görün diye denizin ortasına arıyorusz, o kadarda hümanistiz dese dermi ?
rusyada bu emri dinlemeyecek general olabilirmi ?

3) batı ukraynaya inanılmaz mühimmat desteği veriyor. sanırım rusyanın ukraynaya tam yerleşmesini bekleyip ondan sonra ağır silahları kullanacaklar. ingilizlerin verdiği 3000 tane nlaw antitank füzesi bile rusları çok zorlar. eminim nato berlin yada washington savunmasında ne kullacaksa aynı silahları ukraynaya vermiştir. sadede gelirsek rusya bu bataklıktan çıkamazsa ukraynada nükleer kullanırmı sizce ?

 
1) SWIFT zaten o uçağa atlayıp altını parayı götürme işini kolaylaştırmak için var. Ayrıca katılımcı tüm bankalara ait bir sistem ve sürekli denetleniyor. Böyle bir sistemden Rusya'yı atınca para transferi için ortada ne hız kalır, ne pratiklik ne de güvenlik. Haliyle Rusya ile yapılan ticaret tamamen zarar görür. Rusya, kendine ambargo uygulamayan ve kendi ödeme sistemi bulunan ülkeler üzerinden (Çin mesela) yine para transferi yapar. Haliyle Rus ekonomisi üzerinde kalıcı bir etkisi olmayabilir bu hamlenin. Ancak Almanya ve İtalya başta olmak üzere Rus ekonomisinden daha fazla kendi ekonomileri zarar göreceği için bu adımı onaylamıyorlar.
Çanta dolusu parayla Çin, Hindistan vb. ülkelere gitmeye gerek yok. Dediğim gibi Çin'in kendi ödeme sistemi var zaten, onun üzerinden ticaretini yapar ama Rusya'dan Avrupa'ya giden doğalgaz akışı durur. Bu da Avrupa ekonomisine önemli zararlar verir.

2) Böyle bir şeyin olma ihtimali bence sıfıra yakın. Ama söz konusu Putin olunca sıfır diyemiyor insan. Karadeniz'in ortasına atılan bir nükleer füzenin çevre ülkelere ve Karadeniz'in kendine çok ciddi zararları olur. Çernobil felaketinde ortaya çıkan radyasyon neredeyse tüm Avrupa'ya yayılmıştı.
www.researchgate.net
Böyle bir hamlenin sonuçları çok ağır olur demek bile hafif kalıyor. O yüzden olası görmüyorum.

3) Ukrayna da nükleer kullanmaz. Batının desteği de anca mühimmat ya da 'kınama' ile sınırlı kalır. Ha bir de Eiffel kulesini Ukrayna bayrağının rengine büründürürler. Daha SWIFT'ten atamıyorlar Rusya'yı. Bir de Rusya gibi bir karşı güçle savaşa gireceklerini hiç sanmıyorum. Biden bile 'hiçbir şartta Ukrayna'ya asker göndermeyeceğiz' dedi. Klasik Batı davranışı. Önce arkandayız mesajı verir. İş aksiyona gelince anında satar. Zelenski azıcık tarih bilse bunun farkında olurdu. Şimdi "Yalnız başımıza savaşıyoruz." diye ağlasın.
  • himmet dayi  (26.02.22 09:36:21 ~ 09:37:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.