[]

Yurtdışında İş Bulma Sürecinde Ortada Kalma Durumu?

Merhaba.

Görüştüğüm şirketler vize işlemlerinin 2 ayı bulabileceğini söylüyor.
Benim de ihbar sürem 1 ay.
Burada 2 soru var kafamda.


1) İstifayı verdikten sonra vize işlemlerinde aksilik oluşması ve istifa edip ortada kalma ihtimalim gözümü korkutuyor, burada nasıl hareket etmeli? Böyle bir risk hep var mı?

2) Prosedürel olarak şu mümkün mü: Önce görüşülen şirketin teklifini kabul edip vize işlemlerini başlatacağım fakat bu esnada istifamı vermeyip çalışmaya devam edeceğim. Sonra vize işlemlerinin tamamlanacağı tariften 4-5 hafta önce mevcut şirkete ayrılacağımı söyleyeceğim; böylelikle normalde bekleme ile geçecek süreci de çalışarak değerlendirmiş olurum.

 
1) tabiki. Benim tanıdığım iki kişi var direkt böyle olan. Ama şirkette çalışmaya basladilar sadece Türkiye'de, Türkiye maaşı ile ama Almanya'ya calisiyorlar. Ama evleri falan kapatacaklardi vs o sıkıntı oldu.


  • logisticsmanager  (25.02.22 23:34:42) 
Ben vize cikana Kadar istifa etmezdim, bunu da diger sirkete boyle soylerdim vize ciktiktan sonra 1 ay icinde baslayacagim diye.


  • hot potato  (25.02.22 23:46:56) 
Boyle bir risk var evet. Gorustugun sirkete ihbarimi vizeden sonra baslatabilirim diyebilirsin. Burda is degistirirken oylr yapmistim ( tekrar vize vs gerekiyordu ). En garanti yontem bu gibi.


  • fakyoras  (26.02.22 10:38:52) 
Yurt disina gideceksen ihbari niye takiyorsun ki?
Ver istifayi bas git.
Hatta istifa vermene bile gerek yok, ise gitme kovsunlar.

En fazla dava acar 1 ayi geri isterler euro ile seneye odersin.
  • divit  (26.02.22 11:53:59) 
vize cikana kadar istifa etme. cünkü, sürec uzayabilir. vizeyi teslim aldigin gün istifa edersin. zaten toplandım. yer ayarladim. gidiyorum demeye 1 ay gecer. ya da diger arkadaslarin dedigi gibi, ihbar parasını ödersin. cok takacak bir durum degil.


  • helenart  (26.02.22 12:54:55) 
tabi ki vizeye kadar istifa etme. hatta ortada kalma gibi bi risk varsa ben yurtdışına çıkmadan bi haftaya kadar istifa etmezdim. çünkü ihbar süresi boyunca çalışmak istemezsen en kötü parasını ödersin.


  • sttc  (26.02.22 19:11:50) 
Tam da sizin gibi bir durumda ayrıldım işten. Ben başka bir yer ile anlaşıp direk istifayı vermiştim ve 1 ay İçin anlaşmıştık yöneticimle. Sonra tam ayrılacağım anlarda rotayı çevirdim başka bir şirketle anlaştık ve 2 ay toplam işlemler sürer dediler. Ben de yöneticime döndüm ve 1 ay daha çalışabilir miyim dedim. O da tabiki istediğin kadar dedi. Ben uzatmak istemedim ve bir ay daha kalıp ayrıldım. Ayrıldıktan 20 gün sonra da yurt dışına çıktım, yani 20 gün boşta kaldım.

Bence siz ayrılmayın, çünkü sürecin uzama riski de mevcut. Ya da şirketiniz sizi anlayabilecek bir düzeyde ise açık açık paylaşabilirsiniz durumunuzu, bu da bir çözüm.
  • va  (26.02.22 20:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.