[]

Sorum Tarkovsky severlere

Bir ay önce Solaris'i ve Stalker'ı izledim aralıklarla. Stalker'ın etkisinden bir aydır çıkamadım, inanılmaz beğendim. Hem filmin felsefi yönü beni çok etkiledi hem de sanatsallığından gözümü alamadım. Bir aydır üstüne başka film izlemek gelmiyor içimden. Solaris'i de çok beğenmiştim ama Stalker göz bebeğim oldu. Neyse sorum şu, bana benzer duygular yaşatacak filmler önerir misiniz? (Bergman filmlerinin çoğunu izledim. Birbirilerinden etkilendikleri için belki Bergman önerisi gelir diye not düşeyim.)

Popüler yönetmenler olmasına gerek yok, sadece benzer bir tatmin yaşamak istiyorum. Sinema kültürüm pek yok, o yüzden sizlerden gelecek öneriler benim için önemli. Teşekkürler.


 
daha şiirsel yapımları seviyor olabilirsin.
kurosawa, louis malle, ozu falan izleyebilirsin.

kurosawa bu açıdan çok fazla iyi filme sahip. high and low, ran, seven sumarai, kagemuşa, raşomon, throne of blood, sanjuro, the red beard, the bad sleep well gibi pek çok üst düzey filmi var.

louis malle tarvkoskiye belki daha yakın. pastel tadında filmler çeker. au revoir les enfants veya lacombe lucien izlenebilir.

ozu'dan her şeyi izleyebilirsin.

daha epik şeyler arıyorsan kubrick filmleri, dreyer filmleri, werner herzog filmleri, kwaidan, pather pachali, there will be blood falan önerebilirim.
  • lesmiserables  (25.02.22 17:51:09) 
andrey rublev de çok iyidir.


  • nothing in my way  (25.02.22 17:59:44) 
Andrey Zvyagintsev. Vozvrashchenie (The Return) ile başlayabilirsiniz.


  • ultranil07  (25.02.22 18:08:44) 
Bela tarr filmleri


  • olaylar olaylar  (25.02.22 19:02:30) 
bahsedildiği gibi, zvyagintsev filmlerine bakılabilir. bunun dışında sokurov iyidir. bartas'a bakabilirsin. in memory of the day passed filmini sevebilirsin. çok yönetmen, çok film akla geliyor. tarkovski'yi şahsen ben biraz oldschool bulurum, çok sevmem. ama sinemada açtığı bariz bir yol vardır. tarkovski'nin açtığı yoldan beslenip başka yollara yönelmiş biraz isim sayacağım. biraz araştırıp, ilgini çekene bakarsın: frammartino (2 filmi var), apichatpong (uncle boonmee ile başlayabilirsin), tsai ming liang (bambaşka bir kafa ama vive l'amour kesin izlemelisin), oliver laxe'in fire will come sevebilirsin, bi gan'ın filmlerine bir bak bence, bir klasik olarak bresson'a bakmanı rica edeceğim, bresson'suz sinema düşünülemez ve çok alakasız olsa da edward yang'ın yi-yi filmini önereceğim.

tarkovski ile çıkılan yol zamanla hep başka yerlere götürür insanı. herkesin yolu, zevki de kendisine :) umarım güzel bir yolculuk olur senin için.
  • parcaliham  (25.02.22 19:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.