[]

savaş durumunda sığınaklar

savaş durumu, nükleer, biyolojik, kimyevi silahlar vs korunmak için sığınak var mı bizde? kesin vardır da neredeler? herkese yetecek şekilde mi yapılır bunlar? her metroda mı sığınak var? yoksa metrolar direkt doğal sığınak olarak mı görülüyor? kaynak yönlendirme yaparsanız da fena olmaz. tenku




 
Metrolar fiziksel saldırılar için doğal sığınak, misket bombası-füze-bomba- vs için.

Ama dışarıya açılan geniş giriş-çıkış yolları olduğu için kimyasala engel olmaz yüksek ihtimal.

Hayır herkese yetecek sığınak mümkün değil, sıradan vatandaş için yok maalesef.

Belli devlet kurumları, askeri bölgeler, büyük ve kalabalık plazalarda belki bodrum katları olur ancak.

Yani özetle şu an lazım olsa sığınak var mı? varsa nerede? diye soruyorsak sıradan vatandaş olarak, bizim için sığınak yoktur net olarak.
  • John Bloor  (25.02.22 11:17:04) 
hocam herhangi bir olası modern savaşta sığınakta canlı kalman imkansız. hele ki nufüs yoğunluğunun yüksek olduğu büyük şehirlerde daha da imkansız. olası bir bombalamada da metroda olmaktansa sokakta olmayı tercih ederim, metroda olmak beni 1000 kat daha fazla korkutur herhalde.


  • roket adam  (25.02.22 11:44:20) 
Yok işte hocam maalesef, evimde yok, işimde yok, çocuklarımın okulunda yok, ilçemde yok, belediye binasında yok, gittiğim avm'de yok.

Benim gibi hemen her duyurucu bu listeyi yazar, varlığını bilmiyorsak yok demektir. Gizlenmesi gereken bir silah, ya da bilgi değil ki bu.

Olsaydı bilirdik zaten, depremde toplanacak alanımız bile yok kaldı ki nükleer saldırıda sığınak olsun :)

Bu arada normal sığınaktan bahsetmiyoruz di mi? Yani fiziksel silahlara karşı her binanın bodrumu bir nevi sığınaktır.

Bahsetmek istediğimiz nükleer/kimyasal saldırılara karşı sığınaklar.

Devlet yöneticileri, ordunun ana kademesi, stratejik önemi olan kurumlar için filan vardır.
  • John Bloor  (25.02.22 11:51:24) 
İşim gereği girip çıktığım sığınaklar var, hergün önünden geçip tahmin edemeyeceğiniz yerlerde. Benim girdiklerim hepsi haliyle askeri, sivil olanına denk gelmedim hic. Ciddi anlamda çok büyükleri de mevcut bir noktadan diğerine araçla gidiyorsun.


  • mirty  (25.02.22 12:01:34) 
Gerektiğinde Genel Sığınak Olarak Kullanılacak Yerler
Madde 10 - Yapılacak metroların gerektiğinde genel sığınak olarak inşa edilmeleri esastır.
Sinema, tiyatro, eğlence yeri, otopark, garaj, kapalı çarşı ve pasaj gibi yapı ve tesislerinin yeraltında inşa edilmelerini teşvik için belediyelerce her türlü kolaylık sağlanması ve buraların gerektiğinde genel sığınak olarak kullanılması için gerekli tedbirlerin alınması zorunludur.

bunlardan yeraltında olanlar varsa demek ki sığınağımız da var diye anlıyorum.
  • kimwexler  (25.02.22 12:04:47) 
www.afad.gov.tr

Sığınak tabii ki var ama yeri gizli tutulur. Çünkü sığınağın yeri biliniyorsa hedef hâline gelir.
  • dissendium  (25.02.22 12:04:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.