[]

veracrpyt

veracrpyt ile hdd şifrelicem. ntfs dosya sisteminde oluşturun diyor. tam olarak nedir bu? ayaları bulamadım. windows yüklü bir bilgisayarda mı yapmak lazım mutlaka?




 
hdd'ye baktım fat32'ymiş. tekrar onu biçimlendirmem mi gerek?

bir de şu an gördüm bilgisayar kendi şifrele de diyor. yeni gördüm. güvenilidir midir o da? yarın açmakta bir sorun yaşar mıyım? daha önce görseydim uğraşmazdım verayla falan.
  • black mamba  (25.02.22 00:43:15) 
evet. içinde bir şeyler varsa başka bir yere yedek alıp ntfs olarak formatlayın. bu arada hdd sağ tıklayınca şifrele seçeneği çıkıyor galiba. Buna tıklayınca windows'un kendi şifreleyicisi (bitlocker) çıkıyorsa onu da kullanabilirsiniz.


  • faithless  (25.02.22 01:23:09) 
maalesef boyut büyük. başka disk de yok. bu arada diskin diğer bölümüne 37 gb'lık bir bölüm oluşturmuşum ama hatırlamıyorum nasıl yaptım.

bilgisayarın kendisiyle şifreleyim dedim şöyle bir şey çıkıyor. diski biçimlendireyim desem de bu seçeneği bulamadım. bu nedir?

"GUID Bölüntü Haritası (GPT) bölüntüleme düzeni gereklidir."
  • black mamba  (25.02.22 01:52:06) 
format atmana gerek yok, formatsız da yani herhangi bir şey silmeden de dosya sistemi fat32'den NTFS'e dönüştürülebiliyor.

www.howtogeek.com

komut satırında şöyle bir şey yazıyorsun o kadar:
convert X: /FS:NTFS

X: yazan yeri dönüştürmek istediğin sürücünün harfiyle değiştiricen tabi
  • bugungityaringel  (25.02.22 03:08:29) 
bu sanırım windows'a özgü bir şey. ntfs'ye çevirince os x'te kullanılır değil mi?

bir de mac'te nasıl yapılır bu dönüştürme? terminalden denedim olmadı.

elimdeki usb'yi şifreledim bilgisayarın kendi sistemiyle. ama hdd için "GUID Bölüntü Haritası (GPT) bölüntüleme düzeni gereklidir." diyor. neden usb olmuyor? onu yapabilirsem veracrypt'e de gerek kalmaz. daha kolay şifreleniyor.
  • black mamba  (25.02.22 04:35:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.