[]

Akşam yemeğini kaçta yiyorsunuz? Sonrasında neler atıştırıyorsunuz?

Ben artık kendimden sıkıldım. Sürekli karnım aç, yıldım.

Akşam yemeğini 7 gibi yiyoruz. Sağlam ekmek yerim, pilav veya makarna da mutlaka olur akşam yemeklerimizde. Ama yemekten sonra çay demleme alışkanlığımız yok mesela. Meyve yemek de yok, markette özenip alıyorum bazen, çürütüp çöpe atıyoruz günah. Anca yaparsak cips kola yapıyoruz.

Ama ben doymuyorum. Yemeği 7’de yedik mesela, 9 gibi midem kazınmaya başlıyor. Ama baharatlı bir şeyler istiyor canım. Kendimi getirde yemeksepetinde trendyol yemekte çiğköftelere, lahmacunlara, tantunilere bakarken buluyorum. Ama her Allah’ın günü böyle bu. Misal dün 7.30 gibi yemek yemiştik. Ben saat 10’da üç çeyrek tantuni siparişi verdim. Bir dönem insülin direnci sorunum vardı. O zaman da hunharca acıkıyordum. Uzun süre ilaç kullandım, değerlerim normale döndü ve bıraktık tedaviyi. 1 sene falan olmuştur en son kontrole gideli, sorun yoktu o zaman da. Hem insülin direnci olsa tatlı matlı istemez miyim? Ben acı baharatlı şeyler istiyorum hep. Hiçbir şey yapamazsam kalkıp tost yapıyorum. Anormallik bende mi? Siz de akşam yemeklerinden sonra acıkıyor musunuz?

Bu arada yaş 29 cinsiyet kadın.

Günlük yemek rutinim de şu:
Sabah 9 kalkış 9.30 gibi bir kase mısır gevreği
12.30 gibi kahvaltı, peynir zeytin dışında mutlaka bir şey olacak, yumurtadır, menemendir, patates kızartmasıdır
6.30-7.00 gibi akşam yemeği
Sonra da Allah ne verdiyse açlık krizi işte

 
Cevap soruda gizli

“ Sağlam ekmek yerim, pilav veya makarna da mutlaka olur akşam yemeklerimizde.”

Basit karbonhidrata çok yükleniyorsunuz, insülin tavan yapıyor. Haliyle hemen sindiriyorsunuz ve depoluyorsunuz. Sonra kan şekeri düşüyor insülini yemekten sonra çok yükselttiğiniz için.
Biraz glisemik indeks araştırın. Glisemik indeksi düşük gıdalarla beslenitdeniz kan şekeriniz birden fırlamadığı için daha az insülin salgılarsınız, insülin direnciniz oluşmaz, daha yavaş sindirirsiniz ve sindirim sonrası kan şekeriniz düşmez.

Aralıklı oruç insülini ve kan şekerini çok iyi dengeliyor. Ama karbonhidrata bu kadar yükleniyorken işe yaramayabilir.
  • zimbirik  (24.02.22 00:43:41) 
- aç kalmayı vücudunuzu alıştırın. (ilk birkaç gün zor olacak ama sonrası çok rahat)

- ekmeğe, kızartmalara elveda, nitelikli gıdaya merhaba. (günün ilk öğününü mümkün olduğunca geç yapın, güne mısır gevreği ile başlamak yerine bir elma ile başlayıp kahvaltıda muzlu, fıstık ezmeki yulaf ezmesi yiyin ve tabii bol su)

- yemeksepeti, getir gibi appleri silin, markettenn cola cips vs. alıp evde stok yapmayın. iletişim kanalları ve seçenekler daralırsa yoldan sapmazsınız.

- ara öğünlerde yoğurt, kuruyemiş, kuru meyve, meyve tüketin. (gece acıkmasını bir avuç kuruyemişle bastırabilirsiniz)

bir de gerçekten kararlıyanız bir diyetiysene başvurun derim. bu önerilerim kaba taslak. kalori hesaplamasıyla daha ölçülebilir bir şekilde rahat edebilirsiniz. ama bence temel mesele vücudu alıştırmak ve küçük kaçamaklar hariç hep nitelikli gıda tüketmek.
  • steve rogers  (24.02.22 01:33:17) 
+zimbirik

Bilimsel bir temeli olmadan kendi görüşümü salllayacağım

1. Mısır gevreği acıktırıyor beni. Gevrek yediğimde daha çok dahaaa çok iştahım artıyor

2. Günde 3 öğün yemek de beni acıktırıyor. Aralıklı orucu daha sağlıklı buluyorum ve saati saatine buna uymasam da acıkmadan bişi yemiyorum ( geceleri stres yemeği hariç )

3.sabah acıkmadan ağzıma lokma koymuyorum

4. Gece stresten sıkıntıdan yiyorum.

5.az su içti isem bunu açlık sanıyorum. Bol bol bişi içmek gerek.


6.yeterince baharatlı bişi yemedi isem de doymuyorum.

7.ayrıca karbonhidrat yedikçe acıktırır

8.kendi gözlemim şu ki doğal yolla yeterli şeker alınmazsa ve sağlıksız rafine şeker yenirse de çok acıkılıyor. Kahvaltıda mümkünse bal ve pekmez bu açığı kapatabilir.

9.bunu yazacağım için bağışlayın ama , eleştirim kendime de yönelik, spor yapmıyorsam, aşık değilsem, hayatımda heyecan vs yoksa daha çok yiyip doymuyorum

10. Son olarak gece geç yatıyorsanız 7 erken bir saat. Geç uyuyan biri daha geç yiyebilir
  • photo85  (24.02.22 01:35:10) 
günde iki öğün. akşam yemeğini 19:00 - 20:00 arası yeriz. içerik; et-tavuk ya da sebze, yanında bazen pilav/makarna, arada çorba. ilerleyen saatlerde nadiren meyve ya da tatlı bir şeyler atıştırabiliyoruz. genelde acıkma sorunu yaşamam. sorunum hareketsizlik.


  • zgrydn  (24.02.22 01:41:22) 
Yani detaylı yazmamış olabilirsiniz ama benim gördüğüm bol bol basit karbonhidrat, şekerli ürün (mısır gevreği dünyanın en gereksiz şeyi misal).
Sebze yok, meyve yok. Protein sınırlı gibi.
Acikmaniz normal. Acikmamak garip olurdu.
  • logisticsmanager  (24.02.22 01:53:40) 
Basit karbonhidrat azaltın.
Akşamları az karbonhidrat tüketin
Protein ve yeşillik tüketin
Sorun insülin direncinde. Bu ka
Misir gevreği bol şeker içerir.
Dengeli beslenmiyorsunuz.
İnsülin direnci olunca tatlı istenir diye bir şey yok. Neye alistiysaniz onu istersiniz. Siz baharatlı şeylere alışmışsınız akşamları, şeker düştükçe canınız çekiyor .
  • dafuq  (24.02.22 09:57:33) 
9-10 gibi. Bazen 8de yiyorum. 7de falan aksam yemegi yersem yatmadan once bir kez daha acikirim ben de mutlaka. Ama o kadar erken yeme firsatim olmuyor pek.

Makarna falan yersen tutmaz seni, acikirsin.
Makarna falan yemezdim ben olsam. Cunku makarna verimsizdir, yuksek hacime dusuk kalori barindirir her ne kadar kilo aldiran ve cok yuksek kalori barindiran gida olarak anılda lsa da. Makarna siser midede yer kaplar ama dogru durust kalori yoktur o hacimde. Dolayisiyla o siskinlik hali gecmeye baslayinca direkt acikirsin tekrar. Cunku siskinlikle tokluk hissi yasadin.

Bir de zaten 3 ogun yiyorsun, normal gözüküyor. Misir gevregini ogunden saymadim. Kilolu değilsen ve bu sekilde kilonu koruyorsan bir sikinti yok bence. Mesele gec saatte yemek aramak zorunda kalmak ise yeme saatlerini degistirmek lazim.
Sabah misir gevregi yerine direkt kahvaltiya girerdim ben. Veya kahvlati hic yapmayabilirsin.

Kacta yer sen ne zaman acikiyorsun, ne yersen sonrasinda ne kadar acikiyorsun bunlaro kendi uzerinde denemem ona gore bir alışkanlık gelistirmen lazım çünkü bu işlerin net formulu yok. Her bunye farkli. Adamın biri elma yiyorim tok tutuyor diyor mesela, ben elma yiyince aksine kurt gibi acikiyorum en basitinden.


Aksam yemeğini geç saate birakmayi deneyebilirsin, tek bir aksam yemegi yersin. Gec saatte yemek oldugu gibi kiloya donusur diye bir efsane dönüyordu eskiden de o hiksye zaten toplamda aldigin gida onemli. Sadece gece uykunu rahatsoz edecek kadar gec saate birakma.
  • stavro  (24.02.22 10:08:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.