[]

bi hgs'den bi ogs'den kaçak geçtim, şimdi ceza yememek için ne yapmlıyım?

Şehirler arası yola pek çıkmayan biri olarak ogs ile hgs farkını bilmiyordum. Giderken hgs'den gittim. Dönerken de sanıyorum ki hgs'den girip ogs tarafından çıktım. Ne yapacağımı bilemediğimden panik oldum da saçmaladım :)

Şimdi ceza yedim yüklü miktar. Hgs ve ogs'yi ayrı ayrı mı almam gerekiyor? Ogs cihazı pahalı bi şey zannımca. Mart ayında ikisi de aynı olacakmış. Nasıl bir yol izlemem lazım? İkisinden de almalı mıyım?

(Utanıyorum, duyuruyu sonra silebilirim. :))

 
Abi hgs al yükleme yap oradan keser ogs cezasını da kendi ödeme kanalları var oradan öde oldu bitti.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (23.02.22 23:51:59) 
OGS olayını bilmiyorum ama 15 gün icinde HGS icin para yatırırsan ceza falan yok. Geçiş ihlallerini sorgulayabiliyorsun oradan bir bak bakalım. Sanki çıktığın gişeyi tespit edememişse en uzak gişeden çıkmışsın gibi sayar diye düşündüm.


  • primetime  (23.02.22 23:52:24) 
pttden 5 dkya hgs al. para yükle içine orada sonra otomatik düşüyor zaten. ptt ihlal sayfasından da sorgula. oradan ödersin en kötü. ben de ogsden geçmiştim bi kere yanlışlıkla hgsden çekmişti otomatik


  • glamdr1ng  (24.02.22 00:01:55) 
1 Mart itibari ile OGS kalkıyor. E devlet OGS hgs geçiş ihlali varsa ödeme sayfasından ödeme yapabilir cezalı tarifeden çıkabilirsiniz.


  • patron38  (24.02.22 00:02:28) 
HGS almak şart değil.

webihlaltakip.kgm.gov.tr

Burada çıkar yaptığın geçişler. Kredi kartı ile ödersin.
  • himmet dayi  (24.02.22 06:48:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.