[]

Aşı kartı, Health Pass, bağışıklık/test sertifikası, Avrupa'ya gidiş

Merhaba,

AB'ye giderken aşı kartı mı yoksa sağlık pasaportu mu kullanmak gerekiyor?

Aşı kartı için AB'de geçerli yazıyor, üstelik pasaport numarası da yazılabiliyor. Ama pasaport numarasını elle giriyoruz, bir kontrol mekanizması da yok gibi.

e-Nabız'daki sağlık pasaportunun pdf'leri bi değişik, ayrıca pasaport numarası da yazmıyor. Pdf'ler önemli değil Health Pass yeterli desek, yine pasaport numarası sorunu var.

Health Pass uygulaması yeterli oluyor mu? Telefondaki uygulamayı gösterip geçmek yeterli mi?

Health Pass'e test ve bağışıklık sertifikaları da eklenebiliyor, ayrıca hastaneden filan İngilizce ve onaylı belge almak filan gerekiyor mu?

YouTube'da Health Pass'i anlatan videolar var ama yerlerinden kalkmadan video çekmiş gibiler, çalıştığından emin olamadım.

Teşekkürler...

 
portekiz icin asi karti ve health pass ile hicbiryere girememistim. konsolosluk, disislerine yazmistim cvp gelmemisti en son kendi cabalarimla green pas diye bir app bulup ordan ekledim. her yere sikintisiz girdim. muhtemelen tum ab ulkelerinde ayni scanner kullaniliyordur.


  • buenosdias  (23.02.22 22:07:15) 
İlgili ülkenin resmi olarak kullandığı Hayat Eve Sığar benzeri uygulama ne ise onu bulup telefonunuza indirin. Ardından Health Pass ya da E Nabız'dan oluşturduğunuz aşı sertifikasındaki QR kodu o ülkenin kullandığı uygulamaya tanıtın ve onu kullanın.

İsviçre için bu yöntemi uyguladım ben ve SwissCovid uygulaması ile sorunsuz her yere girdim çıktım İsviçre'de. Muhtemelen bu yöntem Portekiz için de çalışacaktır.

Edit: Üstteki yoruma dalıp Portekiz demişim, pardon :)
  • deveyidiken  (23.02.22 22:22:31 ~ 23:33:10) 
Almanya'nın uygulaması CovPass'miş galiba ama Türkiye'den kurulamıyor. Fransa'nınkini denedim, sertifikaları ekleyebildim.

Anladığım kadarıyla aşı kartının bir geçerliliği yok. HealthPass'te pasaport numarası yazmasa da işe yarıyor (teoride), ama o da sorunlu galiba. Kullanabilenler olmuş, olmazsa belki başka ülkelerin uygulamaları işe yarayabilir.

Bu arada, galiba HealthPass'te sertifika eklerken artık TAN kodu denen şeyi sormuyor. QR kodu direkt okudu ekledi.
  • fadetoreality  (23.02.22 23:30:54) 
PDF ciktisini kullaniyorum/kullaniyoruz. henuz bir sikinti yasamadik. pasaport numarasini ekleyebiliyor olmaniz lazim aslinda.


  • 65 derece  (24.02.22 18:53:01) 
@65 derece Aşı kartı mı sağlık pasasportu mu kullanıyorsunuz?

Aşı kartına pasaport numaramı ben de ekleyebildim, ama diğerinde aşı/bağışıklık/test sertifikası oluştur deyince hiçbir şey sormadan sertifikayı oluşturuyor.
  • fadetoreality  (25.02.22 14:54:29) 
ya bu mavi tabanli, hes uygulamasindan olusturdugumuz sey var ya, pasaport numarami ekledim ona, onu kullaniyorum. Hatta gecen hafta ablam onu kullanarak avusturyaya girdi.
sertifika diye geciyor sanirim. pasaport numarasi eklemek de oyle cok gerekli degil bence. adamlar sadece asi tarihlerine bakiyor ve kimlik dogrulamasi yapiyorlar. yani onu gosterirken zaten kimliginizi de ibraz ediyorsunuz.

  • 65 derece  (25.02.22 16:26:34 ~ 16:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.