[]

alınık ikinci el araba önerisi

selam arkadaşlar, bir miktar birikimimim ve piyasadaki faizsiz ve az faizli kredi imkanları ile iyi kötü bir araba alsam mı diye düşünüyorum. bütçem 100k, diyelim ki baya iyi bir kredi bulduk 120 k çıkar, 121 k çıkmaz. (bu miktarda bir kredi çekersem 3 yıl öderim en az daha fazlasını çıkmam mümkün gözükmüyor)
bu fiyata istanbul içinden alabileceğim fiyat performans olarak iyi bir araç bulabilir miyim ? marka model öneriniz var mıdır ?



 
çok araba bulursun ama az yaksın, sorunsuz olsun, otomatik vites olsun gibi beklentilerin olmayacak. amacın bakımlı yüksek km (150k-200k arası) bir araç bulmak olmalı. yoksa bulacağın düşük km araçlar ya km düşürülmüş ya da ağır hasarlı vs. olur.

B sınıfı, düz vites ve benzinli bir araba tercih edersen bu bütçe için en iyi kombinasyon bu olur. citroen C3, clio, micra jazz, suzuki swift vs. dacia sandero da olabilir.
  • orpheus  (24.02.22 00:57:25 ~ 01:01:52) 
Bana göre kesinlikle piyasada alınan satılan çok bulunan bir model olmalı.

Kaputta ve tavanda boya olmamalı, ön iki çamurluk birden değişmiş olmamalı. Gerisinde boya takıntısı yapmam ama arkadan da ağır bir kaza olmamalı, yani hem bagaj hem iki arka çamurluk değişmiş olmaz.

Kullanım tarzına göre benzin mi dizel mi? Düz vites mi otomatik mi ona göre karar verirsin.

Motorin ve benzin şu an aynı fiyat olsa da dizel araba hala ekonomik, şu "dizel arabanın bakımları ağır" efsanesini de anlayamadım yıllardır arabacı olan biri olarak.

Benzinliden farklı olarak bakımda mazot filtresi var değişen, o da her bakımda
değişmez kaçak mazot kullanmıyorsanız. Benzinli araçta da buji masrafı var mesela, dize araçta da kızdırma bujisi arızalanır ama ortalama 60-70 bin km ve 5-6 senede ancak.
  • John Bloor  (24.02.22 10:47:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.