[]

beraat kararina itiraz

bugün duruşmam vardi hatta dün sormustum gitmesem mi diye. neyse bugun gittim beraat karari verdi hakim. "gelir yetersizliginden beraat" dedi. (şu an işsizim ve bir gelirim yok)

bundan sonra süreç nasil isler, karsi taraf itiraz ederse tekrar durusmam mi olacak ve bu sefer nasil bi karar verilir, yine beraat cikar mi yoksa bu defa kesin ceza mi alirim?

bu arada konu sosyal medyadan hakaret

not: bu arada gelir yetersizligi diye anladim ben o sirada cunku durusmada gelirim olup olmadigi calisip calismadigim sorulmustu. delil yetersizligi mi dedi acaba o kafami karistirdi şu an

 
delildir o :)


  • kimwexler  (23.02.22 19:20:30) 
meali: paran yoksa bu ulkede hapse bile atmiyorlar.


  • cooperr  (23.02.22 19:54:53) 
ahaha. evet oyle bir sey gercekten varsa cidden bu anlama cikiyor ama sanirim yanlis anlamisim. hani ceza alinca avukat ucreti falan cikiyor ya hatta gelirine gore belirledikleri seyler oluyormus, ben o yuzden direkt boyle anladim. ama sanirim delil yetersizligiymis aslı.


  • pikap  (23.02.22 19:59:10) 
mahkeme gerekçeli kararı yazacak, eğer karşı taraf itiraz ederse bölge adliye mahkemesine taşınacak dosya. eğer mahkeme duruşmalı inceleme yaparsa tarafınıza tebliğ yaparlar yoksa direkt dosya üzerinden inceleme yapıp ya mahkemenin kararını onarlar ya da bozarlar. her ihtimalde tarafınıza tebliğ çıkartılacaktır. geçmiş olsun.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (23.02.22 20:09:54 ~ 24.02.22 10:57:02) 
itiraz olursa da bölge idare esastan ret verip dosyayı kapatır. geçmiş olsun.


  • haistre  (23.02.22 21:29:41) 
"hafifletici sepetler" de dedi mi? :) gelir yetersizligi diye bir sey hic duymadim, delil yetersizligidir bence. yoksa dusuk gelirliler ortaligi atese verirlerdi baslarina da hic bir sey gelmezdi.

itiraz olursa kararin ne olacagi bilinmez tabii. olayi duyurudan takip ettim, burada kapanir diye umuyorum.
  • robokot  (23.02.22 21:49:41) 
tebrik değil tevkiftir o :)

şaka bi yana karşı taraf "katılan" sıfatına haiz değilse yalnızca şikayetçi olarak kalmışsa istinafa başvuramaz. ama savcı başvurabilir. savcı eğer mütalaasında cezalandırılmanızı istemişse, dosyaya istinaf muhafaza müddet talebi sunmuştur bile. katılan yahut savcı istinaf ederse yeniden duruşma olmaz, dosya üst mahkemede görülür.

üst mahkeme bozarsa, dosya yeni esas alarak aynı mahkemede tekrar görülür.
  • gottacatchemall  (23.02.22 22:36:39 ~ 22:42:56) 
Öncelikle geçmiş olsun, birazcık güldüm kusura bakma :)

Daha önce konuşmuştuk sanırım bu dosya ile ilgili, karşı taraf ona itiraz eder büyük ihtimal ama bişey çıkmaz gibi geliyor. Uyap vatandaşta (e devlette değil) kararın aynısı vardır onu bi iyice oku bence. O kararın altında itiraz yada temyiz hakkı olup olmadığı yazar. Aşağıda bir arkadaş bölge idare demiş o bilgi yanlış bölge adliye olacak o. Daha doğrusu itiraz ise üst mahkeme (ağır ceza) temyiz ise bölge adliye ye gider.
  • infernalcadre  (24.02.22 08:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.