[]

suv vs d sınıfı

merhaba,
ankara - çeşme ya da ankara - bodrum güzergahı gibi uzun yolculuklarda hangisi daha konforlu olur? volvo s90/mercedes e klasse/bmw 5er mi yoksa volvo xc90 mı? yakıt, performans, v.b. kıstaslar önemli değil.

Edit: D sınıfı değil, E sınıfı.

 
hız yapacaksanız d sınıfı. normal hızlarda gidecekseniz suv daha rahat olur.


  • jelly bear  (23.02.22 16:00:20) 
Çok hızlı gidecekseniz (> 150) D sınıfı daha iyi.

Yok ben hız işini abartmam manyak mıyım derseniz suv daha ferah, ve rahat. Hem gittiğiniz yerde belki patikaya oraya buraya korkmadan çekinmeden girersiniz.
  • kaptankedi  (23.02.22 16:08:55) 
Hız olmayacak, yasal sınırın altında seyredilecek. Asfalt dışına da çıkılmayacak.


  • heritage  (23.02.22 16:35:47) 
mercedes e konfor olarak diğerlerinden daha önde. ayrıca mercedes e bmw 5 serisi e segmenti. benim seçimim mercedes e olur.


  • mikahakkinen  (23.02.22 17:22:56) 
hepsine bindim. uzun yolda kullancaksam 5 serisi, yolcuysam e serisi


  • co2s2  (23.02.22 17:52:35) 
@co2s2 BMW, sürücü için keyifli mi rahat mı? Sheer driving pleasure aramıyorum. Sadece konfor kıstas.


  • heritage  (23.02.22 19:29:29) 
yildiz uzun yol araci, o yuzden bu secenekler arasinda e class.
xc90 yerine gle olsaydi gle derdim, arac tam bir ucan hali, hele havali suspansiyon varsa.

  • cooperr  (23.02.22 19:34:06) 
@heritage : konfordan çok keyif diyelim. konfor anlamında ikisi de gayet konforlu. tabii konfor çok subjektif bir şey. keyif almadığım arabada konforlu olmamı bekleyemezsiniz. ikisini de uzun yolda otobanda kullandım. 5'in motoru daha güçlü olduğu için daha çok keyif aldım, daha rahat ettim (150+ hızlardan bahsediyorum)

bence aradaki fark, "direksiyon-gaz pedalı-yol tutuş" gibi parametrelerden çok, diğer aksesuarlara, aracın çeşitli menülerinin kullanılmasına falan kalacaktır. ben e serisinin menüsünden yoruldum. direksiyonda 20 tane falan düğme var. bir kısmı dokunmatik. ara ara elin çarpınca hayalet ekrandaki göstergeler değişiyor, çok saçma
  • co2s2  (25.02.22 12:23:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.