[]

Kediyi bir süre arkadaşta bırakmak

10 günlük bir seyahatimizde kedimizi 10 gün arkadaşımıza bırakmamız gerekecek. Acaba bu kadar uzun süre bunu deneyimleyen oldu mu? Öncesinde alışması için o arkadaşımızla kediyi ufak ufak bir araya getirelim mi ya da onun evine birkaç saatlik ziyaretler yapalım mı, ne dersiniz? Daha önce 5-10 dakika süreyle birkaç kez bir araya gelmişlerdi, hiç tanımıyor değil aslında.

Kedimiz 2,5 yaşında, ben sürekli evde olduğum için eşimden çok bana alışık, sırnaşık ya da saldırgan olmayan çok dengeli bir kedi. Daha önce de birkaç kez 2-3 gün evde yalnız kalmıştı ama 3 gün sınırı gibi duruyor. Döndüğümüzde peşimizden ayrılmamasından, kucağımızdan inmemesinden dolayı böyle düşündüm, normalde pek kucağa gelmez çünkü. Bırakmayı düşündüğümüz evde de sürekli arkadaşın eşi var, akşam da çocuklar (12 yaş) ve eşi geliyor, hiç yalnız kalmayacak yani.

Ne dersiniz hayvancağızın dengesini bozar mıyız? Mecburuz gerçi ama yine de sorayım istedim.

 
arkadaşınız gelip 2-3 günde bir bakacaksa hiç evinden ayırmayın. Daha çok strese girer.


  • proverb haste makes waste  (23.02.22 14:19:49) 
arkadaşınız tek olsaydı gönderin derdim ama çoluk çocuk varmış, stres olur kalabalıkta. gelebiliyorsa evde bakması kediş için daha iyi olur.


  • theseachange  (23.02.22 14:31:21) 
İmkan varsa evden ayırmayın +1

Gelebiliyorsa arkadaşınız mamasını suyunu vermeye gelsin. 10 gün için kedinin dünyası şaşmasın. Bazen fazla stres yapıp küsüyorlar. Bir de o evde 12 yaşında çocuk varsa sürekli kedi ile oynamak isteyecek. Kedi iyice korkar.
  • himmet dayi  (23.02.22 14:32:27 ~ 14:33:11) 
Proverb +1


  • art pepper  (23.02.22 14:38:14) 
Yalnız hiç yalnız kalmayacak diye sevindiğiniz durum hayvan için asıl stres kaynağı. Topu topu da 10 gün. Evde bakılması elbette ki en mantıklısı.


  • sibertenik  (23.02.22 14:48:58) 
Biz bir hafta bırakıyoruz kediyi, arkadaşlar gün aşırı gelip mama bırakıyor. Bir hafta kalınıyorsa 10 gün de kalınır. Arkadaşınız gelsin baksın bence. En mantıklısı bu. Yok ben gelemem vs diyorsa da ideal değil ama oraya da götürülebilir tabi ama muhtemelen strese filan girer ve bir hafta eziyet çeker orda alışana kadar.


  • elorelia  (23.02.22 15:28:28) 
Bu arada illa orada bırakacaksanız kediye hiç ilişmesinler, hatta mümkünse bir odaya bıraksınlar, kedi kendi kendine takılsın orda.


  • elorelia  (23.02.22 15:29:11) 
Herkes +1

İdeali arkadaşınızın her gün gelip kolaçan etmesi ama iki günde bir de olur. Hatta üç günde bir bile olabilir ama başka evde 10 gün büyük stres kaynağı kedicik için.

Bir kişinin 10 gün boyunca gelip bakması mümkün değilse iki üç arkadaşınızdan yardım alsanız?
  • pispinti  (23.02.22 15:40:01) 
vay be hiç aksi görüş gelmemiş. teşekkürler arkadaşlar, ben iyisi mi arkadaşlardan rica edeyim eve gelsinler 2-3 günde bir. aynı binada 2 arkadaşım daha var, hatta biri kedili. ben kedi yalnız kalmasın diye düşünmüştüm ama belli ki evinde kalması daha iyi.


  • orient blue  (23.02.22 16:08:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.