[]

Başıma iş gelir mi?

Türkiyedeki Yabancıların kendi aralarında yardımlaştığı bir facebook grubuna girdim.
Kadının biri ev sahibiyle arasındaki problemi yazmış. Ben de ona hukuki haklarını yazdım.
Epey bi konuştuk, ne yapması gerektiği vs…

Şimdi kadın bana şunu söylüyor,

“ben kiramı sana atayım, ev sahibine sen gönder. Ben muhatap olmak istemiyorum. Ev sahibi ingilizce de bilmiyor. Hem anlaşamıyorum da zaten. Ev sahibiyle sen muhatap ol. Ben de sana ödeme yapayım…”

Başıma ne gelebilir mesela? Kara para aklama falan desem ayda 3-4 bin lirayla mı olacak o işler.. bi de nasıl aklanacak bu yöntemle. Bilemedim.

 
Bir sorun olur, basin agirir, icine para giren her is sorunlu. Vize almak istersin bu ne diye sorarlar, alamazsin. Parayi kontrati oldugu icin o gondersin. Sen istersen iletisimde yardim edersin.


  • kaset  (23.02.22 02:59:26) 
hiç bulaşma kardeşim, iyilikten maraz doğar.


  • gottacatchemall  (23.02.22 03:08:01) 
Para aklama falan yoktur işin içinde de, doğrudan aracılığa hiç bulaşma derim.
Yardımcı olmak istiyorsan iletişimde çevirmenlikte yardımcı olabilirim ama bana para gönderme dersin hocam.

  • uvcray  (23.02.22 03:13:12) 
Kesinlikle bulaşma. Bu konuda sana yardımcı olamayacağım de geç. Belki kadınla tanışmak falan istiyorsundur ama salla gitsin. Türkiye'deki expat profilinin çoğu sorunlu.

Kadında bir sorun vardır senin üstüne kalır. Ev sahibi parayı almadım der yine senin üstüne kalır.
  • garylineker  (23.02.22 03:16:32 ~ 03:17:38) 
Kadına hukukî haklarını anlatacak kadar bu işleri biliyorsan, yapmak istediğin şeyin çok sakıncalı olduğunu da biliyorsundur. Ayrıca iyi niyetliyse bile, kadına da çokça sıkıntı yaşatır. Oturduğu eve hiç kira vermiyor görünür en basitinden.


  • etna  (23.02.22 08:19:09) 
bulasma +1000


  • cooperr  (23.02.22 08:51:42) 
diğer tüm maddelere ek olarak ev sahibi kadına her ulaşmak istediğinde "kirayı adwokat yolluyor muhattabın odur" diyip sana doğru yönlendirecek, böyle bir şeyi istiyor musun gerçekten?


  • montreal  (23.02.22 09:10:45) 
Senin bu işten kazancın ne ? Vekalet verip danışmanlık ücreti ödeyecekse tamam


  • photo85  (23.02.22 09:34:29) 
Bu gibi iyiliklerden maraz dogar. Ev sahibi mafyatik bir tipse kira odenemedigi zaman "ben seni tanirim gardas parami getir" derse niye ugrasasin ki?


  • celebi efendi  (23.02.22 10:28:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.