[]

Evlilik maliyeti 2022 güncel var mı aramızda?

Tahmini nerelere geliyor rakam?




 
140 170


  • floydian  (22.02.22 22:55:10) 
Kendi hesabıma göre ev düzme ortalama 6500 dolara falan (90bin TL) patlıyor. Beyaz eşya kalitesi orta segment.


  • uvcray  (22.02.22 22:59:03) 
200 altına zor diyorum. yok mu arttıran :)


  • pccopath  (22.02.22 23:00:22) 
bir arkadaşım düğün, nişan, tektaş vs. bütün masraflar için totalde 1.5 milyon harcadı. evi de 12 milyona satın almışlardı dolar 7 civarlarındayken. içine de mimar tuttular, totalde 2 milyon oraya harcamışlar.

başka bir arkadaşım da geçen yaz evlendi, kendi bahçeli müstakil mütevazi evlerinin bahçesinde yakın çevreyle ufak çaplı bir düğün/kutlama yaptılar. basit ama keyifli bir organizasyon vardı. totalde 120bin tl harcamışlardı.

aralık bu şekilde :) kendi sosyal statünüze göre bir denklem kurarsınız artık.
  • kent sakini  (22.02.22 23:06:15) 
düğün masrafı 25 30 civarı. (bizim orda biraz ucuz salonlar)
ev eşyası 60 70 civarı.

ps. ocakta yaptım düğün
  • gizemli dede  (23.02.22 09:04:18) 
dandik olmayan ev eşyası şu an 100 bin TLyi buluyor. Diğer masraflara hakim değilim.


  • alaimisema  (23.02.22 09:04:48) 
ben üstteki arkadaşa katılmıyorum.

para varsa düğün, kına vs hariç konuşuyorum eşya ve ev konusunda alabileceğinin en iyisini al. ama şimdi ucuz alayım, ama şimdi idare eder eve oturayım demek seni ileride daha büyük masrafa sokuyor. bundan emin olabilirsin. tabi bu bütçenin el verdiği ölçüde yapılabilecek bir şey. ama dediğim gibi şimdi paran varsa şimdi harca, kısmanın manası yok.

aynısı başıma geldi oradan biliyorum. aman idareten olsun diye aldığım şeylerin yenisini aldım daha sonra daha iyi hissedebilmek için. çünkü iki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor, insanın vakit geçirdiği ortam çok önemli.

2019 yılında düğünsüz, ortalama ve az eşyalı bi şekilde evlendim. 60bin civarı tuttu. ama bazı büyük kalemler hediye gelmişti.

şu an bence 150'den aşağısı zor.
  • elorelia  (23.02.22 09:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.