[]

İş sözleşmesi ne zaman imzalanır?

Bir yerde çalışırken başka yerden teklif aldım ve anlaştım. Şirkete istifamı vereceğim ancak yeni şirketle henüz sözleşme imzalamadık. Yazılı teklif ve yazılı kabul var sadece. Bu aşamada sözleşme imzalanır mı, yoksa işe başlarken mi imzalanır? Herhangi bir sorun yaşar mıyım? 1 ay ihbar sürem var.




 
Teklif mektubu hemen, iş sözleşmesi işe başlanılan gün ya da takip eden günlerde imzalanır. Sorun yaşama ihtimali olmakla birlikte düşük olasılıklı. Ama örnekleri yok değil.


  • himmet dayi  (22.02.22 21:52:25) 
@himmet dayi cevap için teşekkür ederim. Teklifi imzalamadım mail olarak ilettiler mailden kabul ettiğimi yazdım. Bu bir ön anlaşma oluyor değil mi?


  • anneboleyn  (22.02.22 21:54:09) 
Herhangi bir bağlayıcılığı olmaz. İş sözleşmesini imzalasanız da bir bağlayıcılığı olmaz. Yani iş sözleşmesinde çok büyük ihtimalle deneme süresi belirlenmiştir. Deneme süresi içinde ihbarsız ve gerekçe sunmadan sözleşmeyi feshedebilir her iki taraf da. O yüzden ön anlaşma olmuş, tam anlaşma olmuş pek bir önemli yok.

Bu kadar evham yapılacak bir mesele değil. Firma kötü niyetli değilse ya da olağanüstü bir durum yaşanmadığı sürece sizi yarı yolda bırakmazlar.
  • himmet dayi  (22.02.22 22:10:17) 
himmet dayı + 1 evhamlanmaya gerek yok, işe başladığınız hafta imzalarsınız tahminen. bir de iş sözleşmesi illa yazılı olacak diye bir zorunluluk da yok.


  • benaslinda  (23.02.22 00:07:18) 
obur tarafa imza atmadan istifa etmem, yoksa ters koseye yatma ihtimalin var.
teklifi verenlere imza attiktan 1 ay sonra baslayabilirim, imzayi bekliyorum diye haber ver.

  • cooperr  (23.02.22 00:19:42) 
İstifa etmeden önce öbür tarafa imza atsan da bir önemi yok, söylendiği gibi deneme süresi vardır yüksek olasılıkla ve 2 ay içinde herhangi bir sebepten çıkışı verebilirler.

Her an iptal olabilir şüphesini veren yerle başlanmaz zaten, basit saçma bir iş olmadığı veya saçma bir işveren olmadığı sürece aşırı ihtiyatlı davranmak gereksiz. Aksi durumlar mevcutsa da en baştan o işe girmeye çalışmak hatalı.
  • Bruce  (23.02.22 01:00:01) 
@bruce yok çok kurumsal bir yer aslında, şüpheli bir durum olmadı ama ben çok heveslendiğim için biraz korktum :)

Cevaplar için çok teşekkür ederim.
  • anneboleyn  (23.02.22 23:36:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.