[]

Aynı evrakı noterden yeniden çıkarmak?

Noterden 2 yıl önce çıkartmış olduğumuz veraset ilanın bir kopyası gerekiyor. Aynı evrakı noterden istesem tekrardan alabilir miyim? Bunun için ek bir ücret vs talep ediyorlar mı?




 
Evet aslı gibidir olarak verecekler. Elinizde kopyası varsa direkt üzerindeki numaradan bulacaklardır sonra fotokopisini verecekler, ücretli evet.


  • atom karincanin torunu  (22.02.22 09:32:11) 
yenisini çıkarttırabilirsiniz veya elinizde kalan varsae aslının aynıdır yaptırabilirsiniz.

fakat yenisini çıkarttırmak, suret çıkarttırmaktan daha pahalı olur.
  • kibritsuyu  (22.02.22 10:38:49) 
Geçen iki yıl içinde mirasçılarda bir değişiklik yoksa yeniden veraset ilamı çıkartmanıza gerek yok, o kadar masraf yapmayın. Arkadaşların da dediği gibi eski veraseti aslı gibidir yaptırarak noterden istersiniz...


  • arpaci kumrusu  (22.02.22 11:10:50) 
eskisinin sadece elimde fotokopisi var, ve talep eden kişi ben değilim (kardeşim). Yine de üzerinde ismim olduğu için kendilerinde bulunan kopyalarından (varsa) verirler mi?


  • godspell  (22.02.22 11:50:50) 
Normal şartlarda vermeleri lazım ama her Noter'in yoğurt yemesi farklı olabiliyor, tam emin olamadım...

Evrağı nerede kullanacaksınız? İlla aslı gibidir ibaresinin olmasını mı istediler?
  • arpaci kumrusu  (22.02.22 12:36:51) 
Rahmetliye ait kullanılmayan aboneliklerin kapatılması için kullanacağım. Vodafone, Enerjisa, turkcell gibi firmalara vereceğim.


  • godspell  (22.02.22 12:43:27) 
Öncesinde isterseniz bir görüşün kurumlarla, artık mahkeme kararlarında "karekod" sistemi oluyo, noterlik evrağındada "karekod" ile doğrulama vs falan varsa fotokopisiyle de iş görebilirler...


  • arpaci kumrusu  (22.02.22 15:55:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.