[]

putin'in konusmasi hk.

ne dusunuyosunuz? tek bi yanlis ifadesi yok gibi geliyor hafif alkol etkisiyle




 
kendilerine teba gördükleri bir ülke ve toplumun özgürlüğünü hiç bir şekilde egolarına ve gururlarına yediremiyorlar.


  • NightBringer  (21.02.22 22:14:35 ~ 22:16:09) 
21. yüzyıl diktatörü böyle oluyor.


  • candide  (21.02.22 22:26:10) 
Adam bence haklı ya, benim burnumun dibine silahları yığsalar ben de böyle davranırdım.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (21.02.22 22:33:44) 
öncelikle yanlış tek bir lafı yok.

bu kadar rahat konuşmasının sebebi macron aracılığıyla bandera'cı zelensky'yle görüşmeyi kabul etti. Yani açıklamaların ortamı daha da germe ihtimali çook düşük.

- "ukrayna, nato'nun doğal düşmanı rusya'ya kafa tutarak aslında bir savaşı değil de uluslararası dünyada yer edinmeye çalışıyor" dedi.
sonuna kadar haklı. Ukrayna'nın şu anki berbat halini toparlayabilmesinin tek ama tek yolu güçlü bir ağacın gölgesi altına girmek. ülkedeki milliyetçiler yüzünden de rusya'ya değil abd'ye yol yapıyor tabii ki. abd'nin de canına minnet, 0'dan girecekleri bir ülke ve rusya'ya karşı sınır karakolu.

- "91'den beri ukrayna kuruşu kuruşuna rusya'nın kaynakları ile hayatta kaldı." dedi. 91'de sovyetler çöktüğünde ukrayna'nın hiç dış borcu kalmamış, aksine o borçlarla alınan yapılan altyapı ve sanayi, askeri donanımların parasını rusya ödemişti.
ama bu bir şeyi değiştirmez. borç ödetmeyip para verdi diye biat etmeleri beklenemez. ama bu dostane yaklaşıma karşı natocu abd'ci olarak rusya'ya tehdit olmak tabii ki de bir "tehdit".

- "sadece abd büyükelçiliği maydan darbesine günde 1 milyon dolar verdi ve haklı olan isyanı nazi destekçilerinin darbesine döndürdü." dedi.
bu lafı tartışmaya gerek yok, çok açık.

- "2014'te sendika üyesi 46 antifaşist yakılarak katledildi. tüm dünyanın gözleri önünde, tüm dünya kanalları canlı yayındayken. ve bugüne kadar 1 kişi bile suçlanmadı."
putin de bunların suçlularını cezalandıracağız, isim isim biliyoruz dedi. gözümden yaş geldi. o gün modern avrupa tarihinin en kötü günüydü. kapitalizmin maşası olan faşizmin en gözle görünür günüydü.

- "ukrayna'yı lenin yarattı." dedi.
evet, ukrayna tarihsel olarak biraz bolşeviklerin çabasıyla kuruldu. ah insanlık tarihinin en ilerici devrimini gerçekleştiren insan Lenin, ukraynalıların 40'larda gitler, 2000'lerde abd gazlamasıyla nazi olacağını tahmin edemedi.
  • patronaj1  (21.02.22 22:48:06) 
Putin herhalde kalkıp herşeyi yalan söylemeyecek.
İyi yalancıların söylediklerinin %90'i doğrudur. Putin ayni hesap.
Bişe de yapamayacak, çok netim bu mevzuda...
  • fempusay  (21.02.22 22:58:22) 
Kesinlikle savaş çıksın istemem ama adam haklı. ABD Ukrayna üzerinden Rusya'yı zayıflatmaya, olası bir saldırı zeminini hazırlamaya çalışıyor. Ne AB'nin ne de NATO'nun Ukrayna'ya ihtiyacı var. Görünen tek amaç Rusya'nın dibine NATO üssü kurup Rusya'yı sürekli tehdit altında tutup belki de gelecekteki bir saldırı için zemin hazırlamak. Rusya'nın da sınırında olan bitene sessiz kalmaması normal. Mesele kesinlikle Ukrayna'nın özgürlüğü falan değil. Ukrayna toprakları ABD ile Rusya arasındaki çekişmenin ufak bir sahnesi sadece. Asıl konuşulması gereken ABD'nin tutumu. Kaç haftadır Rusya için ha girdi ha girecek diye ortalığı kızıştırıyorlar. "9 bin km uzaktaki yerden sana ne be adam" derler.

Rusya DNR ve LNR'yi tanıyarak Doğu Ukrayna'da tampon bölge oluşturmuş oldu. Rus olsam destekleyeceğim bir hamle olurdu.
  • himmet dayi  (21.02.22 23:00:49) 
Haklısı ya da haksızı olan bir münakaşa değil bu bence, putin kendi açısından bakınca görünen doğruları söylüyor ama nihai amaç abd'den farklı değil. ABD Rusyaya göz açtırmak ve etki alanı tanımak istemiyor, Rusya da abd'nin bu tutumu yüzünden agresif savunma taktiği uyguluyor.
Kimsenin Ukrayna insanının ne istediğini taktığı yok. Ukrayna kendi isteğiyle nato abd tarafında yer almak istiyorsa bitmiştir. Rusya biz kurduk dediği Ukrayna ile arayı iyi tutup karşı cenaha kaymasına engel olsaydı o zaman. Ukrayna bir tarafın maşası oluyorsa bunu durup dururken canı sıkıldı diye değil, ulusal çıkarları için yapıyordur. Bu durum Rusyayı rahatsız ediyor olabilir ama bu bir işgal sebebi olamaz.

Küresel politikalar böyle naif, idealist düşüncelerle şekillenmiyor tabii; politik jungle'da kazanan haklı kaybeden haksız.
  • Jux  (22.02.22 01:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.