[]

Pazarlık sorusu

Bi iş teklifi aldım ama süreç çok acayip gelişti:

3 tane mülakat (2'si teknik) + teklif toplamda 2 gün içerisinde gerçekleşti. Acayip hızlı. Mülakatlar da efsane geçti, soruları çok rahat tık tık cevapladım geçtim.

İşe başlarken kendilerine bir maaş aralığı söylemiştim. O aralığın alt limitinin %10 altında teklif yaptılar.

Önerdikleri para benim şimdiye kadar aldığım bütün maaşlardan yüksek. Ama işin piyasası daha yüksek diye düşünüyorum, zaten aralık söylerken de ona göre söylemiştim. Bunu kabul etmesem aynı paraya zaten bir iş bulabilirim gibi geliyor.

Şimdi kimle konuşsam "abi acayip para, %10 için reddetme" diyor ama ben de bi mail atıp "iyi güzel ama az daha para verin" demek istiyorum aşırı bir şekilde.

Ne dersiniz?

Bi de şirket İsveç'li, her ülkeden çalışanları var ama İsveç'te pazarlık kültürü vs. hakkında bilgili biri varsa duymak isterim.

 
%10'dan feragat etmen için ortada başka sebepler/çıkarlar var mı? şirket çok çalışmak istediğin bir yerdir, hali hazırda ülkeden sıkılmışsındır ve kolay çıkış sağlıyordur, yan haklar çok iyidir vb.

şöyle bir yoklarım eğer %10 verebiliyorlarsa alırım yoksa çalışmaya başlar 5-6 ay sonra bir maaş güncellemesi görüşmesi isterim.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (21.02.22 16:12:52) 
@duyulmasi gerektigi kadar, hah, tam olarak sormak istediğim bu "yoklama" işinin nasıl yapılacağıydı.

Şimdiye kadar "ya şu parayı verin ya da ben çalışmıyorum" şeklinde pazarlık yaptım hep.

Şirketi de sevdim (çok ekstrem bişeyi yok, ama iyi görünüyor) o yüzden çekiniyorum biraz da.
  • plutongezegendegilmi  (21.02.22 16:52:12) 
yapilan teklifin beklentinin altinda geldigini soyleyebilirsin, eger son teklif bu ise dusunmek icin sure isteyebilirsin.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (21.02.22 21:08:52) 
Ücret tekliflerinin beklentinin altında kaldığını ancak istediğin ücrete çıkamayacaklarsa şirketin sağlayacağı ek ödeme/ faydaları değerlendirmek için süre talep ettiğini söyleyebilirsin. Bir de şu var ne vermeyi kabul ettikleri değil fiilen verebilmeleri önemli.


  • hazel  (22.02.22 00:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.