[]

Tencere Tava işleri

yemek yapamktan keyif alıyorum. ilk evlenirken de hep adndik ekipman almıştık. şimdi yenilemek istiyoruz.

ama aşırı kararsız kalıyorum ne almamız gerektiği konusunda.

bir iki tane tencere-tavanın fırına da girebiliyor olması iyi olur mesela, ilk aklıma bu geliyor.

nerelere kimlere bakmak lazım?
bir de asıl ihtiyacım ne acaba benim, onu ad bilemedim ki.

çelik tavalar da hoşuma gidiyor,
kulbu takmalı/çıkmalı olan eşyler de hoşuma gidiyor.

nasıl bir set yapmak doğru?

 
Benim bir çelik tencere setim var; korkmaz marka; içinde çelik tava da dahildi, çok nadiren kullanıyorum onu ama setten çok memnunum.

Bir tane granit tencere setim var; bu set Jumbo'dan. Bundan da çok memnunum.

Farklı ebatlarda tava setim var, üçlü. Kulpları çıkanlar fırına giriyordu ama çok tavsiye edilmediği için ben almadım. Bir de bu seti hep elde yıkıyorum. Markası Tefal.

Kızartma tencerem, bir tane fırına giren kapakli tencerem, bir de wok tavam var. Tava korkmaz marka, kızartma tencerem Emsan, fırına giren tencere de wmf. Wok tavayı eşim çok istedi diye aldık, bence çok da gerekli değil.

Tüm pişirme setim bu kadar. ayrı çelik tava setim, döküm setim vs yok. Dökümü temizleyecek enerjim de vaktim de yok zaten. Düdüklü tencere bakıyorum ancak şimdiye kadar pek ihtiyacım olmadıgi için alıp almamak konusunda kararsızım hala.

Ben de yakın zamanda evlenirken yeniledim. Granit seti ilk karaca'dan aldım. Birinci ayın sonunda dökülmeler başlayınca iade ettim (iyi ki amazondan almışım).

Alırken en önemli şey tencelerin farklı ebatlarda olmasına dikkat etmek bence. En küçük boyu da olsun, büyükçe bir tencere de olsun.

Ve çok çeşitli almak yerine minimal bir şekilde dizmek daha mantıklı. O tıkis tıkis dolap goruntusu beni asiri rahatsız ediyor.

Edit: şimdi aklıma geldi bir de sos tencerem var, bu da Jumbo. Alırken gereksiz gelmişti aslında ama en çok kullandığım tencerelerden biri bu, çok pratik.
  • fraise  (21.02.22 13:59:45 ~ 14:04:56) 
sıfırdan mükemmel set dizmeye çalışmak değil de, zamanla ihtiyaca göre alıp tamamlamak daha mantıklı. ama et pişirmeyi seviyorsanız, döküm tava kesinlikle almalısınız. hem fırına da girer. yıkamasında da bir şey yok çünkü döküm tava öyle sabunla filan yıkanmaz. biz eti pişirdikten sonra ocakta içine sıcak su koyup biraz kaynatıyoruz, bir fırçayla üzerine yapışmış et parçası varsa temizliyoruz, yine sıcak suyla şöyle bir durulayıp, iyice kurulayıp kaldırıyoruz. sadece kırmızı et için kullanıyoruz ama.

çelik tava ben hiç kullanmıyorum. ikea'dan emaye, lacivert bir tencere almıştım, çok severek kullanıyorum. hızlı ısınıyor ve fırına da giriyor, ama elde yıkanıyor. tefal'in iyi kalite titanyum tavaları da hem pratik, hem de yemeğe lezzet veriyor ama bulaşık makinesine atınca çizilebiliyor.

tencere yemekleri için çelik tencereler şart zaten, evladiyelik de ayrıca. hem normal kapağı, hem düdüklü kapağı olan çelik tencere seti alabilirsiniz mesela ikili. daha küçük ebatlı, çelik sos tencereleri de çok işe yarıyor. sık sık sote yapıyorsanız yapışmaz malzemeden wok tava da kullanırsınız. granit set birkaç sene önce evlenirken almıştık ama sevmedim ben hiç.
  • gmzo  (21.02.22 14:18:07 ~ 14:19:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.