[]

supplement tavsiyesi

selam duyurunun fitnessçıları :)

haftada 2-3 gün birer saat bölgesel fitness yapan biriyim. bazen de yüzmeye giderim. ancak çevremdeki diğer kişilere göre gelişimim daha yavaş gibi geliyor. ben de protein tozu vs denemeye karar verdim. falan diyorum çünkü bildiğim başka bir şey yok. içim fit gibi proteinli süt tüketmek yerine bu daha mantıklı geldi. sizce benim seviyemde biri ne kullanmalı? zararsız takviyeler almak istiyorum.

teşekkürler

 
Protein tozunun ne seviyesi olacak abi hastanede kanser hastalarına verdikleri mamalar da protein tozu mesela, yemeklerden yeterli protein alamıyorsan al geç bildiğin peynir suyu işte çok fazla anlam yükleme.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (21.02.22 01:13:45) 
Sadece WHEY protein tozu kullanarak başlayabilirsin. Supplementler.com kendi markasını tavsiye edebilirim.


  • adwokat  (21.02.22 02:20:15) 
günlük protein alımı kilo x 1-1.5 değilse kullan.


  • emininsel  (21.02.22 10:02:31) 
dışarıdan aldığın kalori, protein, karbonhidrat, yağları bir yere not et öncelikle, ardından hangisinde açık var, hangisi fazla onu bir tespit et ona göre supplement kullan aksi halde gereksiz olabilir. antreman sonrası ağrı sızı yoksa ağırlık arttırma zamanı gelmiş demektir.

myfitnesspall isimli bir uygulama var, yediklerini falan not alıyosun sana hesaplıyor.
  • selam  (21.02.22 10:20:32) 
myfitnesspal + 1

eğer çok uğraşamam her şeyi hesaplamakla dersen, daha kısa tarif şu olabilir: Kilo*1,5 ölçüsünde protein alabiliyor musun kabaca buna bak.

80 kiloysan, 120gr protein ihtiyacın var.

100gr tavuk göğüste 30gram protein var. 1 yumurta 6 gram.

Örneğin, 300 gram tavuk göğüs yesen, 90gram protein. Sabah da 4 yumurta yesen, 24gram. Toplam 114 oldu. Eh fena değil ;)

Protein tozu sizi pata küte şişirmez, ve doğru kullanıldığında oldukça sağlıklıdır. Hormon, vitamin ya da başka bir şey değildir, sadece gıdadır.

WHEY olanından alıp, eksik kalan günlük ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı olur.

İster whey protein tozu olarak, ister de tavuk, yumurta ya da lor peyniri olarak olsun; genel olarak protein tüketiminiz arttığında daha fazla su tüketmeyi unutmayın. Nerden geldiğinden bağımsız olarak proteinin böbreklerde işlenmesi biraz sıvı gerektiriyor.

Kilonuz*1,5 değerinin de çok üstüne çıkmayın. Hadi olsun 1,65. Ötesi vücudunuzu zorlayabilir.

Protein yanında yeterince yağ, ve kaliteli karbonhidrat da önemli elbette.

Kolay gelsin.
  • kaptankedi  (21.02.22 10:55:19) 
Bir de D vitamini ve magnezyum da toparlanma için kritik mineraller. Bunları da unutmayın.


  • kaptankedi  (21.02.22 10:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.