[]

iş konusunda ne yapayım?

özetlemeye çalıştım, şimdiden teşekkürler.

ön edit: meslekte 5.yılım. deneyim olarak kanıtlama ihtiyacım yok kendimi, sağlam bi cv m var.

yaklaşık 10 aydır iki kişilik çalıştığım, 3 yıllık beyaz yaka bir uzman beyaz yaka işim var. Henüz biri alınmadı. Son 6 ayı hayli yoğun geçti aralıksız 30 gün min 12-18 saat arası çalıştım. Mesai ücretsiz ve izin tarihlerinde izinli olmaya rağmen çalıştım.

sadece %5 fazla zam aldım arkadaşlarımdan. Yönetcilik için ilk fırsatta şans sağlayacaklarını paylaşan bir yöneticim var. Hafta sonu yine iş talep edildi ama ben artık reddettim. 30 gün olmayacağım askerlik sebepli. Yine aynı zamanda askerden dönüşte herşeyin düzeleceğini söyleyen bir yöneticim var. Gelir gelmez elimi şıkırdatsam iş bulabilirim, piyasada aranan biriyim.

sizce hafta sonu iş talebini reddederek kötü mü yaptım? Siz olsanız ne yapardınız? Bazan diyorum ki; değişse şimdiye kadar değişirdi, niye ısrar ediyorsun? Emek işte, insan vazgeçemiyor.

 
dostum ilk iş deneyiminse, kendini ispatlaman gerekiyorsa, bir şeyler öğreniyorsan vs fazla mesai yapmak tabii ki güzel bir şey. ama sektörde aranan biriyim dediğine göre kendini zaten kanıtlamış ve belli bi seviyeye gelmiş birisin, o zaman kendini bu kadar harap etmen yanlış. iş görüşmeleri yapıp diğer yerlerin şartlarını öğren, sonra da patronuna dönüp "ben seninle çalışmak istiyorum ama bak başka yerlerin şartları şunlar, durum da bu, ne yapalım" de derim. benzer bir senaryoda daha geçen uçuk ve olmaz denilen bir artış aldım, bu artışı da ancak ben ayrılıyorum teklifim de bu dedikten sonra counter offer olarak yaptılar.


  • roket adam  (20.02.22 22:02:10) 
reddetmeniz kötü değil elbette ama onlarca defa kabul edip sonra son anda reddettiğiniz için biraz ayıp olmuş olabilir.

Bu iş, kariyer konusuna da özel değil. Bir defa reddettiğiniz için 3 yıl boyunca kabul ettikleriniz çöpe gitmiş oldu.
Kendi şirketinizi siz daha iyi bilirsiniz ama genelde kolay kolay değişmez bu sistemler. Değişeceğine fazla bel bağlamayın.

Yöneticinize yardım isteyen bir havada taleplerinizi iletin derim. Ama olması kolay değil, en doğrusu değiştirmek maalesef.
  • michael_knight  (20.02.22 22:09:20) 
"değişse şimdiye kadar değişirdi" çok doğru bir tespit. bunu söyleyecektim ben de. "biraz sabır, düzelecek." iş dünyasının en büyük yalanı. önceki iş yerimde 1,5 yıl kadar çalıştım. mutsuz olduğumu belli ediyordum. ayrılmayayım diye sürekli "düzelecek" dediler. 1,5 yılın sonunda düzeleceğini söyledikleri her şey daha da kötüye gitti. olumlu adım diye lanse ettikleri her şey (örneğin fabrika müdürü işten çıkarılıyor, yerine başkası geliyor) işleri daha da kötüleştirdi. sonuç olarak 1,5 yılın sonunda ayrıldım. hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi.


  • himmet dayi  (20.02.22 22:10:15) 
Ben olsam yüzde 5 zammı ben size vereyim derdim. Ben hatayı sizde buldum. Ücretsiz mesai, aralıksız 30 gün, 18! saat çalışmak... Siz bunları yaptıysanız hâlinden memnundur diye düşünmüşlerdir. Hatta sizi öyle alıştırmışlar ki hafta sonu iş yapmayı reddettiğiniz için şüpheye düşüp kötü mü yaptım diyorsunuz. Alınmayın ama bunun adı kölelik. Ben olsam birikmiş param varsa pazartesi istifa ederim.


  • dissendium  (20.02.22 23:07:17) 
ben de olsam sizin yaptığınızın aynısını yapardım, asla geri adım atmayın ancak siz yine de 5. yıl deneyiminizi çok büyük bir tecrübe gibi görmeyin, bunu söylemeye geldim. neredeyse kariyerinizin başından beri aynı şirkette çalışıyorsunuz, pek engin tecrubeli sayılmazsınız. bu tabi sizi böyle çalıştırmaları için bir neden değil , ben yanlış adımlar atmamanız için uyarmak istedim, biraz "ben oldum" gibi konuşuyorsunuz sanki.


  • kenarortay  (21.02.22 16:08:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.