[]

findeks notu hakkında.

merhaba, pandemide bazı kredilerim ve pandemi başında duyduğum ihtiyaç nedeniyle devletin destek adı altında kaktırdığı esnaf destek paketi falan sayesinde findeksim düşük. araç kredisini boşladım, diğerlerini de bir türlü düzgün takip edemedim. hep 2-3 ay birike birike ödedim vs.

şimdi bütün kredilerimi erken kapatma imkanım var. bunun findeks notuma etkisi nasıl olur? notumu seri bir şekilde yükseltmemin imkanı/yöntemi nedir?

normalde hiç umrumda değil bu not işi, fakat oturduğumuz ev satıldı, ve baktığımız 1-2 yeri findeks yüzünden tutamadık. kiramı aksatmamama rağmen bu sebeple bu boktan kira piyasasında hem ev zor bulunurken hem de evler pahalı ve dandikken bulduğumuz yeri tutamamak sıkıntı veriyor haliyle.

 
kredi kartınız varsa düzenli kullanıp düzenli ödeme yapın. kredilerin taksiti az kaldıysa onları da kapatın, risk/limit oranı ne kadar yüksekse puan o derece negatif etkilenir. Yani size 10.000 tl limit açtıysa banka ve 9.900ü dolu ise siz riskli bir müşterisiniz demek bu. 3-5 ay dediğim gibi kartı kullanırsanız ciddi oranda yükselir puanınız


  • mustafakesekci  (20.02.22 18:24:48) 
2-3 ay geriden gitmenize nasil izin verdi banka. Gunde 1p defa arayip odeme sozu istiyorlar :(


  • celebi efendi  (21.02.22 01:29:57) 
adınıza kesilen sayaç ve telekomünikasyon faturalarınızı otomatik ile ödemek findeks notunu yükseltir. erken kapatma yükseltir mi bilmiyorum ancak, kredileri zamanında ödemek findeks notunu yükseltiyor.


  • fucking machine in my head  (21.02.22 01:36:33) 
@fucking machine in my head

telekom veya diğer abonelik faturalarının findeks notuyla uzaktan yakından alakası yok, hiçbir etkisi de yok.
  • mustafakesekci  (21.02.22 08:52:44) 
Elinizde tamamını ödeyecek kadar nakit varsa, kredilerinizini tek seferde ödemeniz düzenli ödeme sistemine geçmenizden daha fazla fayda sağlamaz. Bankalar borcun ödenip ödenmediğinden ziyade, borcun düzenli olarak ödenip ödenmediğine bakar. Hatta tamamının tek seferde kapatılmasını da pek sevmezler.

Size tavsiyem, elinizdeki nakiti aylık faize koyun, evet paranız enflasyon karşısında değer kaybedecek ama amacınız kredi puanınızı yükseltmekse bu çok fayda sağlar size, hem her ay borçlarınızı düzenli olarak o paradan ödersiniz, hem ufak da olsa bir faiz geliriniz olur, hem de likitide durumunuzdan dolayı bankaların gözünde değeriniz artar.
  • solo  (21.02.22 09:55:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.