[]

Yakın arkadaşlarla olan para mevzusu

Yakin arkadaşlarınızla ya da yakınlarınızla paraya olan bakış açınız benziyor mu? Örneğin herhangi bir şey için 100 TL bana uygun gelirken ona pahalı gelebiliyor.Zaten her şeyin pahalı olduğu böyle bir ortamda sürekli görüşmediğiniz kişilerle bulusunca olumsuz olarak para muhabbeti geçiyor mu aranızda?




 
Benzeyen de var benzemeyen de. Aile içinde de öyle. Her incik boncuğu sırf pintiliği dikkat çekmesin, fark daha büyük görünsün diye aylığa yıllığa vuranlar var. Başkalarına karışmadığı sürece kendi hayatını öyle yaşayana saygı duyarım ama kendi kafasını sana empoze edene, yaptığın bi harcamaya yüz ekşitene tokadı vurasım geliyor.

Son soruyu tam anlamadım. Normalde görüşmediğim kişilerle buluşmamayı tercih ediyorum.
  • IncredibleMau  (20.02.22 17:44:56) 
@IncredibleMau son cumlemi biraz genellemis olabilirim. Pandemi,iş vs nedenlerle yakın arkadaşlarımla dışarıda nadir buluşuyorum..


  • jjimyl  (20.02.22 17:47:11) 
Valla olay para hesabından ziyade neye ilgi duyduğun ile alakalı gibi. Mesela ben oyun için gözümü kırpmadan çok para harcayabilirken iş kıyafete vs geldiğinde çok fazla harcama yapmam. Hal böyleyken giyimine, görünüşüne çok dikkat eden arkadaşların bir kıyafete verdiği paraya ben "o paraya öküz alınır" tepkisi verirken onlar da benim oyunlara verdiğim paraya o tepkiyi veriyor.

Yani benzer zevklere ve ilgi alanlarına sahip olduğum arkadaşlarımla bakış açım benziyorken diğer arkadaşlarla pek benzemiyor.
  • j r r tolkien hayrani  (20.02.22 18:10:25) 
E tabi paranın konusu dolaylı da olsa mutlaka açılır. Dedikodu konuşulmuyosa eğer tatildir, yeni bir üründür, iş hayatında yaşananlardır öyle ya da böyle konu paraya gelir. Az ya da çok görüştüğüm tanıdığım insanlarla paraya ve yapılan harcamalara bakış açım mutlaka değişiyor. Biri hiç acımadan giyime para harcar diğeri teknolojiye. İkisi de birbirini eleştirir.

Ayarsız dediğim bi iş arkadaşım mesela her ayın ilk haftası kredi taksidini ödemek için 40 takla atarken ertesi gün binlerce lira verip bi montla gelir. Öteki daha zengindir ama yıllarca aynı şeyleri giyer. 40cm'lik bi ses kablosuna gider binlerce dolar verir ama. Buna rağmen üçümüz de domatese gelen zamdan dem vururuz ama.
  • IncredibleMau  (20.02.22 18:17:54) 
geciyor. ben bu hikayedeki cimri/tasarrufcu/parasiz tarafim. ozellikle mekanlarda yemek ve alkole tonlarca para dokmeye karsiyim. daha ucuz aktiviteler oneriyorum bulusacagimiz zaman sonuc olarak.


  • hot potato  (20.02.22 19:12:18 ~ 19:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.