[]

İstanbul'da 70 m2 arsaya ev yapabilir miyim?

örneğin 50 alt 50 üst şeklinde 100 m2 lik bir ev yapmaya izin verirler mi?




 
Yüzde kaç imar var o bölgede o mühim. Yüzde otuzbeş olsa misal 25 m2 gibi bir taban alani olur (kucukce bi salon).


  • fempusay  (20.02.22 01:35:14) 
zannetmem. e-imar uygulaması var. orada emsal oran verilir. örn. oturduğum binanın tabanı 148 m2. arazi 383 m2. yani emsal 0.38.

izmirde buna benzer eski yerleşim gecekondulaşmanın yoğun olduğu yerlerde izmir büyükşehir imar vermiyor. şuurlandırın diyor. yani bunun gibi 70m2 civarı küçük arsaların birleşmesini istiyor. ister satın, ister alın diyor. minimum 350-400m2 de olsun diyor.

arsa hangi belediye sınırındaysa o belediyenin internet sitesinde e-imar diye aratın çıkan sayfaya ada/parsel bilgisini girip bakın. olmadı ilgili belediyenin imar müdürlüğüne gidip bilgi alın.
  • phonex  (20.02.22 01:46:38 ~ 01:47:33) 
Arsanın hem imarı hem konumu önemli yani yol çekme mesafeleri vesaire. Yapılabilir gibi durmuyor sanki.


  • hazel  (20.02.22 01:48:28) 
En az 42 m2 temel olmalı yapılaşma için, yani bir yanı 6 bir yanı 7 metre olmalı bina cephesinin.

70 m2 arsa ancak iki tarafı da bitiş nizam ise yapılabilir sanki. Parseli tam bilmeden söylemek çok zor ama bitişik nizam bir bölgede cephe 6-7 metreyse olabilir gibi.

Atıyorum önden 3 arkadan 3 çekilse, ha yok yazarken farkettim de 4-5 metre derinlik kalıyor böyle yapınca.

Ancak hem yanlardan hem arkadan bitişik nizam varsa olabilir sanki.

Ada parseli verin bir bakayım merak ettim.
  • John Bloor  (21.02.22 12:22:10 ~ 15:31:28) 
Neresi olduğuna göre değişir, yazdıkları gibi imar planlarına bakmanız gerekir.

Emsal olur mu bilmiyorum ama Kuzguncuk'ta 45 metrekare oturumlu bir çok tarihi ev var. 3 kat oluyor genelde.

Tabii onlar tarihi binalar, belki o da bir etken olabilir.
  • kaptankedi  (21.02.22 12:45:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.