[]

24 ayar altın ve gram altın farkı

Nedir? Mesela gram altın şu an 800 küsür lira. Peki 24 ayar altın 24 katı mı oluyor?




 
gram vs altinin agirligini belirtiyor, ayar ise safligini. 24 ayar saf altindir, daha dusuk ayarlarda icine baska metaller karistirilir o yuzden daha ucuz olur. yani x ayarda y gram altin alabilirsin, fiyatini agirligi ve ayari belirler.


  • robokot  (19.02.22 19:20:28 ~ 19:22:31) 
güldüm valla :)

gram altın = 1 gram altın
24 ayar = saf altın demek. yani sadece altın, içinde başka bir şey yok.
mesela 22 ayar altın da var, 18 ayar da. bu da içinde bir miktar gümüş var demek. haliyle ayar düştükçe gümüş oranı artıyor ve fiyat da düşüyor.
  • candide  (19.02.22 19:36:55) 
yukarıdaki cevaplar ile ilgili ufak bir düzeltme yapayım. 24 ayar saf altın değil. onun da içinde başka metaller var ama oranı çok düşük
örnek olarak resimde 0.999 oranında 1 ons altın var
online.kitco.com
  • dafuq  (19.02.22 20:33:00) 
şekil olarak aynı gram altına benziyor. 24ayar külçe alacagım diyin. bozdururken daha iyi dönüşü oluyor, diğerine göre yani. gram dışında bunu almaya özen gösterin.


  • halboyle  (19.02.22 20:54:55) 
Gram altın fiyatı denilince 1 gram saf (24 ayar) kast edilir.

Ayrıca 24 ayar altın deyince ülkemizde %99,5 saflık kabul edilir. Altının ayarı düşürülürken gümüş yanında genellikle bakır da kullanılır.
  • ceketimi alip cikcam  (19.02.22 21:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.