[]

Telefon numaramı nasıl korurum

Sabah sabah +90535 ile başlayan bir numara tek çağrı atarak uyandırdı. Telefonu ne diye sessize almadıysam. Arama geçmişine bakınca bu tek çağrıları yine yaptıgını gördüm. Dünde mesela 544'lü üç ayrı numara 3-5saniyelik tek çağrı attı. Ondan önce +40'lı bir numara. Biri numaramı mı veriyor ya.

Google'da aradım amma doğru arama yapamadım herhalde ki, telegonu korumak ya da direkt engelleme ile alakalı özellikler çıktı. Oysa iş insanıyım, tanımadıgım numaralar elbet arayacak. Hee, "sana ulaşmak isteyen mesaj atsın kardişim" olayı da değil. Millet bi de mesajla uğraşmaz. Böyle bi telefon kullanma adabı olmadığı için (şey gibi birini ziyarete gitmeden önce evde mi diye ara sor gibi) ancak ulaşılamayan olurum. Yanii rehberimde kayıtlı olmayan gelen çağrıları engelleme olayı yapamam. Ama numaramın böyle kişilerin eline geçmemesi için ne yapabilirim. Bir yolu yordamı var mıdır telefon numaramı korumamın.


Hadi yabancı numaraları anlıyorum fakat bu türk operatörlerden gelen çağrı atmaların olayı ne. Sapık mı bunlar. Sabah sabah konuşası mı geliyor. Geri aramam üzerine bir sistemleri var belli ki ne la bu.

Haftasonu kafayı gömüp uyurum dedim, mahvettiler. Töbe estağfurullah. Üşenmedim bi paragraf sms attım. Okunmuyor belki ama uykumhn içine ettiler.

Çok uzun oldu soru dimi. Sizi buraya kadar okumaya mecbur bıraktıgım için özür dileyip bilen, deneyimleyen varsa yardım rica ederim. Bu safsatalardan özel ve gözel numaramı nasıl saklarım.

Teşekkürler.

 
sikayet et. ceza yiyorlar.
tiss.gtb.gov.tr

  • müptezeller diyari  (19.02.22 10:35:09) 
Telefonda "Rahatsız Etme" özelliğini açıp özel ayarlar ile yapabilirsiniz.

Mesela akşam 21 sabah 09 arası devreye girsin, sadece favori kişilerim arayabilsin diyebilirsin.

Bunu tüm rehber olarak da ayarlayabilirsin, kayıtlı olmayan kişiler arar ama telefon çalmaz, sabah görünce geri dönersin.

Telefon numaran 0532 2xx xx xx gibi ise çaldıranların hemen hemen hepsi eskiden kontör dolandırıcısı dediğimiz kişiler, şimdi yöntemleri değişmiştir.
  • John Bloor  (19.02.22 11:26:26 ~ 11:26:56) 
bunun bi yolu yordami yok. 22 senedir ayni numarayi kullaniyorum. 20 sene once bir asker grubunun eline dusmustu, hepsi tek tek ariyordu. takmadim umursamadim. gecti gitti bir sure sonra. tamamen tertemiz oldu yani ama simdi de firmalar rahatsiz ediyor.

boyle cagri atan sapiklardan rahatsizsaniz direkt engelleyin. rehbere ekleyip whatsapp fotografi var mi ona bakabilirsiniz, belki de tanidiginiz biri? ama degilse maksatlari kendilerini rehberinize ekletip sizin fotografiniza bakmak da olabilir o yuzden hemen silin ya da engelleyin ordan da ne bileyim...

neyse yani istediginiz kadar korumaya calisin hicbir yontem uykunuzdan uyanmanizi tamamen onleyemeyecektir. benim telefonum nasil caliyor bilmiyorum bile ama titresim de olmasin diye mutlaka uyku moduna alirim telefonu uyurken. acil bir sey olursa tamamen ulasilmaz olmayayim diye acil durumda ulasabilecek kisileri whiteliste ekledim. ayrica diger kisilerim icin de 2. aramada calacak sekilde ayarladim. (iPhone)

boyle seyler dusunebilirsiniz bence.
  • supergirl  (19.02.22 13:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.