[]

Yurtdışından bilgisayar - gümrük

remote olarak katıldığım işyeri,
bilgisayar ve welcome kit gönderecek. daha önce türkiyeden bir developera göndermemiştik, o yüzden gümrük süreçlerini inceleyeceğiz vs. dedi. genelde gümrük anlaşması olan yakın ülkelerde insan çalıştırdıkları için sorun yaşamamışlar.

ben de türkiyede sorun yaşama ihtimallerinin yüksek olduğunu söyledim.
alternatif olarak bilgisayarı direkt türkiyeden alıp ödemeyi şirket üzerinden yapabileceklerini de ilettiler.

sormak istediğim soru da net;
%100 sorun yaşarız değil mi? gümrükten o bilgisayarın geçeceğini, geçse de vergisiz geçeceğini düşünmüyorum. ben direkt "bu işi 2. yöntemle yapalım. buradan geçme ihtimali yokmuş, araştırdım" demeyi düşünüyorum.

ek olarak; bu klasik welcome kitlerden göndermeleri durumunda bu takılır mı gümrüğe? onu gift olarak vs. geçirtirebiliriz diye düşünüyorum ama?

 
oyumu "kesin sorun cikar" dan yana kullaniyorum. turkiye de su ortamda gumrukten bir bilgisayarin sorunsuz gececegine ihtimal vermiyorum. zaten gumruk mevzuatlarimizda "remote calismaya baslayan birine yollanan ekipman" diye bir sey oldugunu bile sanmiyorum. ya ticari, ya hediye, ya da satin alinmis mal olarak gozukecektir, hepsi icin gumruk bedeli var. hatta bazi durumlarda kendin bile cekemiyorsun gumrukten musavir falan ugrasman gerekiyor.

welcome kit de ne olduguna gore degisir bence. teknoloji varsa icinde affetmezler.
  • robokot  (19.02.22 00:18:57) 
Hediye olarak gönderilen şeyler bile takılıyor, vergi ödemeniz gerekiyor. Ne olursa olsun. O yüzden welcome kit de takılır yüksek ihtimalle.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (19.02.22 00:40:51 ~ 00:41:43) 
Remote olarak çalışıyorum totalde şimdiye kadar 4 bilgisayar teslim aldım. Hepsi gümrük vergisi çıkartıyor. Notere gidip aracı kurumlara gümrükten çekme için vekalet veriyorsunuz vs. İki tanesinde ben ödemedim (ingiltere’den geldi laptoplar) ordaki it takip etmişti. Ama bir harç çıktığını biliyorym yine de. Bunun yanında bir tanesini kontrat bittiği için geri göndermek istediğimde ingiltere’nin yasası değişmişti de geri gönderememiştim. Şirketin burdaki aatış temsilcisine kargoladım.


  • nefertarii  (19.02.22 01:10:17) 
Ben hatta ilk buraya yazmıştım aynı soruyu sordum.

Biri şunun yazmıştı çok mantıklıydı o durum için. O bilgisayarı satın aldığınızı kanıtlarsınız ama almadığınızı kanıtlayamazsınız :)
  • nefertarii  (19.02.22 01:11:19) 
kesinlikle sorun çıkacaktır. mutlaka buradan aldır veya sen al, expense yap.
yok bunu kabul etmiyorlarsa da bilgisayarı DDP olacak şekilde yollasınlar. tüm gümrük vs masraflarını onlar karşılasın.

  • roket adam  (19.02.22 22:46:21) 
Yasarsin, yasadik hatta biz. Almiyoruz dedigimizde de geri almak icin de para odedi sirket


  • 65 derece  (20.02.22 01:43:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.