[]

Prozac, zedprex ( fluoksetin ) kullanımı hakkında

Gerginlik sinirlilik,stres, toplum içinde gerilme iyi hisetmeme gibi şikayetler sonucu doktor zedprex yazdı. Günde bir tane kullan dedi. Lakin şu siralar ikince kullanmayı deneyişim. İlacın bende oluşturduğu hissi hiç sebmiyorum. Genel bir ablaklık, bitkinlik, uyuma isteği, iç sıkıntısı yaratıyor bende. İlk denememde böyle olunca bırakmıştım. Bir hafta aradan sonra belki kötü bir zamanda başladım diyerek tekrar denemeye karar verdim. Ancak bugün 3.gün gene aynısı. Böyle olunca eski halimle daha iyi hissettiğimi düşünüp ilacı bırakıyorum sanırım gene bırakma eşiğine geldi. Siz ne dersiniz. Sizde aynı sorunlar sıkıntılar oldu mu?




 
doktorlarin SSRI kullanimi konusunda danisanlari bilgilendirmesi gerekiyor. bu siniftaki ilaclar pozitif etkisini EN AZ 1 ay kullanimda gostermeye baslarlar. bu zamana kadar ise daha cok yan etkilerini hissedersiniz ve hatta semptomlarda gecici olarak kotulesme olabilir. bu araligi atlatip ilacin pozitif etkisini gosterecegi zamana kadar sabredebilmek onemli yani. bugun benzer bir yorumu suraya yazmistim: www.eksiduyuru.com


  • robokot  (18.02.22 22:34:02) 
@robokot yan etkileri hiç hoşuma gitmedi. İlaçları çöpe atıp bir daha kullanmaya başlamamayı bile düşündüm biraz önce.


  • grid  (18.02.22 23:10:11) 
yan etkilerin en negatifleri gecici, pozitif etkiler ise sabir istiyor. uyum saglamak icin boyle bir donemi atlatmayi goze alip almamak size kalmis tabii. ayrica kisa sure olsa bile birden birakmak yoksunluk sebebiyle daha kotu yan etkiler yaratabilir, birakilacaksa yavas yavas doz azaltarak birakiliyor bunlar. genel olarak cok basarili ilaclar aslinda ama cogu kisi bu sabri gostermeye uygun degil maalesef. ani rahatlama ve 0 yan etki istiyorlar, ama 0 yan etki diye bir sey yok ve ani rahatlatma sadece toleransa sebep olan ve bagimlilik yaratan ilaclarda var.


  • robokot  (19.02.22 00:14:35 ~ 00:15:53) 
benzer bir ilacı kullanan birisi olarak ( Effexzor), bu tür yan etkilerin geçici olduğunu söylemek istiyorum.
Benzer yan etkileri ve süreçleri ben de yaşadım. @robokot'un harikulade bir biçimde ifade ettiği üzere, bu ilaçların faydalı olabilmesi için "zorlu" bir alışma sürecini göze almak gerekiyor.
Gel gör ki, ardından gelen zırt pırt endişelenmemek, depresif bir bünyeden daha kendiyle barışık ve şundan bundan irrite olmayan birine dönüşmek, bu sancılı sürecin göze alınabilmesi için yeterli motivasyonu sağılıyor.
sana tavsiyem, min. 3 ay ilaçlardan bir beklenti içerisine girmemen. bu süreci, vücudunun ilaçlarla kaynaşma süresi olarak görmen ve yan etkilerinin de ondan kaynaklandığının farkında olman.
  • pangea  (19.02.22 16:22:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.