[]

Alkolü kolayca içmek

Alkolün verdiği rahatlamayı ve çakır keyif olmayı çok seviyorum fakat bu sonuçtan önceki süreç kısmı tam bir işkence. Yaklaşık 7-8 yıldır belli aralıklarla tüm alkol çeşitlerini denemiş olmama rağmen tadına asla alışamıyorum ve sevmiyorum, aseton içmek gibi geliyor bana 0 keyif. Denediklerim arasında en rahat vodkayı içebiliyorum, o da farklı aromatik içeceklerle karıştırıp tadını bastırabildiğim için. Kolay içiminin püf noktaları var mıdır? Ağzımda fazla mı tutuyorum, tadını bastıracak neler yapabilirim? Bu çirkin şeye nasıl alışabiliyorsunuz? :(




 
Baileys sheridans fln da mı naynı sorunu yaşatıyor?
Kokteyl yapabilirsin. Meyve suyu tadında kokteyller var.

  • saturn  (17.02.22 22:18:28) 
Cin tonik ve cin ile hazırlanmış meyveli kokteyller

Bunun da kötü yanı çarptığını ayağa kalkana kadar anlamazsın
  • freebird5406_2  (17.02.22 22:21:16) 
Içe içe damak tadı oluşuyor. Nasıl ilk içildiğinde sade kahve sevilmezse, alkol da sevilmez. İlk aşamada tatlı alkolleri seviyordum. Cardinal melon veya fındık votka gibi. Bunlarla başlayıp sonra diğer alkollere geçilebilir.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (17.02.22 22:21:31) 
ben fazla alkol tüketimi sebebiyle karaciğer rahatsızlığı yaşayan bir insanım. alkolün tadına alışmak diye bir şey olduğuna inanmıyorum. insanların da çakırkeyiflik eşiğini geçene kadar tadına 'katlandığı' kanaatindeyim.

vodka müthiş midesiz bir insan değilseniz sek içilmez zaten, onun yerine kolonya için daha güzel tadı vardır. vodkayı meyve sularıyla içmek en mantıklısı, ben vişne suyu yerine karışık meyve suyu tercih ediyordum. belki fındık aromalı vodkayı sütle deneyebilirsiniz, benim favorimdi. viski için bitter çikolata veya kola önerebilirim. rakıyı sodayla karıştırıp yanında acısız şalgam suyuyla deneyebilirsiniz. biranın yanında midye ve patates kızartmasının faydası olur ama biraya da tek başına katlanamıyorsanız bence alkol tüketmemeyi ciddi şekilde masaya yatırabilirsiniz.

bence sek halde tadına en çok katlanılabilen içki çeşidi tekila. shot'ları küçük ama etkili olduğu için sarhoşluğu da hızlı oluyor. amacınız çakırkeyif moduna kısa ve kolay yoldan ulaşmaksa limon-tuz eşliğinde tekila deneyin.
  • coldegezenkutupayisi  (17.02.22 22:25:37 ~ 22:26:49) 
Ek olarak, alkolü iyice soğutunca da tadı yumuşar.


  • heritage  (17.02.22 22:26:15) 
shot atarak alışacaksın. viski, vodka, rakı, cin aklına ne geliyorsa klasik shot bardağında shotlaya shotlaya alışırsın.


  • makarnavodka  (17.02.22 22:27:07) 
Bira, tekila ve viskiyi gerçekten seviyorum ama bu tatlarıyla alakalı değil galiba; o anki durum, susamışlık ve ruh haliyle de bağlantılı. Sevmemek çok normal bu arada. Kokteylden devam. Meselaa güzel bir cinin içine biraz tonik,buz, bir ince dilim salatalık ve taze mandalina suyu :v


  • lüzumsuz adam  (17.02.22 22:28:25) 
Öncelikle alkol içmiyorsunuz içtiğiniz şey içki.

Damak tadı zamanla ve farklı çeşitte aromalar, tatlar kullanarak, damak hafızasında iz bırakarak gelişen bişey. Sadece içeceklerde değil yiyeceklerde de böyle bu. Bu nedenle çoğu insan çocukken sevmediği asla yiyemediği şeyleri ileri yaşlarında çok sevebiliyor.

Düşük alkol oranına sahip içkilerle başlayabilirsiniz veya daha gündelik seçeneklerden gidebilirsiniz. Bira gibi veya şampanya gibi. Ne aç karna ne de tam tok karna tüketin, doğru içkiyi doğru eşlikçiyle almak lazım. Hepsi başka başka ama genellikle yağlı ürünler daha iyidir. Birayla fındık fıstık tüketilmesi, kırmızı şarap kırmızı et kombinasyonu veya şarap peynir gibi.

Votka sevdiyseniz hafif kokteyllerden gidebilirsiniz. Yanında pek bişey tüketmeyin ama kıtlama usulü iyi bir çikolata fena olmaz.

Bir de sevmiyorsanız sevmiyorsunuzdur :)) iyi birşey değil zaten, zorlamaya da gerek yok.
  • rewlack  (17.02.22 22:28:36) 
Meyve şarapları epey leziz ve tatlı, oradan başlayıp beyaz şarap, rose, kırmızı şaraba doğru ilerleyebilirsiniz.


  • kaptankedi  (17.02.22 22:38:01) 
Cardinal melon +1
Kavun tadına odaklandığında geçmeyeceğini boğaz yoktur.

  • Jux  (17.02.22 23:19:34) 
Kokteyl iceceksin. Cin cok guzel alternatif.

Mesela benim hep yaptigim kokteyl: vodka archers limon suyu cok az seker nar suyu ustunu de maden suyu ile tamamla.

Bunu kim icse sever bence
  • floydian  (17.02.22 23:32:48) 
Limoncello, Xuxu, kirsch gibi meyveli içkilerin tadı çok güzel bence, denk gelirse bunlardan da deneyin :)


  • kobuzchu kiz  (18.02.22 08:24:51) 
Uzun yıllar ben de öyleydim. Arkadaşlarım ve çevrem genelde alkol kullanan kişiler olduğu için ben de alışmaya sevmeye çalışıyordum. Üniversite zamanlarında bara gittiğimizde bir birayı ağzım yüzüm ekşiyerek zorlanarak bitirirdim. Hatta bazen bitiremeyip arkadaşlarıma verdiğim olurdu.

Birayı sevemeyince kırmızı şaraba yöneldim. Elma veya peynirle birlikte kırmızı şarap içmeye başladım. Çok hoşuma gitti. Ben o şekilde alıştırdım kendimi. Şimdi 1-2 ayda bir toplandığımız bir grup var genelde bir şişe şarap tüketiyorum o akşamlarda.

Bunun yanında biraya da alıştım zaman geçtikçe. Ama pek aklıma da gelmez yazın en sıcak gününde bile "hadi bir buz gibi bira içeyim" demem yani. Ama daha kolay geliyor artık içmek. Alışıyor insan.

Son olarak rakıyı da tavsiye ederim. Alışana kadar su oranını biraz fazla koyarsanız güzel bir tadı oluyor. (En kötü tatlı içkilerden biri olarak bilirdim onu, bu şekilde deneyip beğenince şaşırmıştım) ben rakıyı içerken büyük bir yudumun hemen ardından bir yudum da su içiyorum. Öyle hoşuma gidiyor.

Sabah sabah uzun uzun yazmak istedim. "Aaa aynı ben!" demek hoşuma gitti sanırım.
  • pispinti  (18.02.22 08:36:47) 
Kahveye jack daniels honey ekleyip icmeyi dene. Icimi rahat oluyor


  • nax  (18.02.22 10:40:25) 
çok güzel kokteyller var da türkiye'de pek bilinmez çünkü kokteyl pahalıdır, herkes bir vişne suyu bir votka alıp içmeye başlar.

pina colada falan deneyin bence siz. farkı görürsünüz. kendinize uygun kokteyli bulduğunuzda içerken alkol aldığınızı unutursunuz. sonra bir bakmışsınız kafa gitmiş.
  • bohr atom modeli  (18.02.22 11:05:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.