[]

iş görüşmesinde maaşı yalan söylemek

evet el sıkışılırsa bir şekilde öğrenecekler net aldığım maaşı o zaman yalancı olmuş olurum amaaaa

doğru söyleyince de yüksek maaş vermeye yanaşmıyorlar gibi geliyor. nedir bunun oluru? yoksa ben mi yanlış yorumluyorum acaba?


 
Önceki maaşını söylemek zorunda değilsin. Ancak Ocak ayında işe girmiyorsan kümülatif vergi matrahından ötürü vergi dilimin değişiyorsa aradaki farkı kendin ödersin vergi dairesine.


  • himmet dayi  (17.02.22 21:35:00) 
dogru yorumluyorsun. dersen ki eski yerden 3k aliyordum. sana 5k vereceklerse bile maks 4k verirler. bu isler boyle.
her turlu de haklar odenmiyor. kazanan hep isveren. o yuzden bu konuda yalan soylemeyi dogru buluyorum. bir sey derlerse sonradan eski deneyimlerim bu yondeydi ben de gecinebilmek icin kendimi dusunerek bu sekilde davrandim dersin.

  • Kittie  (17.02.22 21:35:11) 
@himmet dayı bahsettiğin konu şu mu?

eksisozluk.com

@Kittie, şunu da merak ediyorum. ben işimden istifa ettim sonra bu olayı fark ettiler ve sırf gıcıklığına vazgeçebilirler veya maaşı düşürebilirler yani büyük risk değil mi?
  • floydian  (17.02.22 21:38:09 ~ 21:39:04) 
sigorta kaydindan mi goruyorlar ayrica. goremezler ki zaten maasini. bunlar bir nevi gizli bilgi. her isteyen o zaman yeni aldigi kisi uzerinden rakibinin odedigi paralari az cok tahmin eder. bence gorulmuyordur. ama oyle olsa bile ne sorun olacak ki. yani bunu gorup maasini dusuren sirket de somurucunun onde gidenidir. zaten calisma uzun vadede uzer.


  • Kittie  (17.02.22 21:44:39) 
Su anki maasiniz degil de maas beklentiniz sorulmuyor mu zaten?
Beklentinizi belirtin yeter.

  • kuehles blondes  (17.02.22 21:48:36) 
yok valla baya şu anki maaşı soran denk geliyor bana.

sgk dökümünden görebiliyorlar diye biliyorum.
  • floydian  (17.02.22 21:55:57) 
maaşını bir sonraki şirket göremez. SGK kayıtlarında böyle bir şey mümkün değil. Sen açıklarsan ya da eski şirketinden kümülatif matrah getir derlerse ve sen de kabul edersen ancak. Bir de iş teklifi yapan ile kümülatif matrahı alan aynı kişi olmayabilir. yine yırtma durumun var.


  • gabe h coud  (17.02.22 21:59:21) 
o zaman söyleyerek kerizleniyoruz resmen. çok teşekkürler.


  • floydian  (17.02.22 22:01:17) 
aradaki farkı elden veriyorlardı dersin bir şekilde ortaya çıksa bile.


  • slow like honey  (17.02.22 22:58:53) 
Hep en az %10-15 yuksek soylerim, oynat devam diyorum..


  • cooperr  (17.02.22 23:01:33) 
Üstünü elden veriyorlardı diyeceksin, kim bilecek.
Buna inanmayacakları insanı insanı işe almazlar zaten, yıllardır fazla söylerim(dikkat çekici şekilde abartmadan) kimsenin sorguladığını görmedim.

  • Jux  (17.02.22 23:21:35) 
Önceki maaşını niye söylüyorsun ki zaten? Kafandaki rakam neyse onu söyle.
Daha hiç aldığım maaşı söylemedim hiçbir iş görüşmesinde. Türkiye'de çok tuhaf bu adetler. Hak ettiğini düşündüğün parayı söylemek ayıp değil. En fazla pazarlık edersin.

  • anten  (17.02.22 23:52:33) 
ben yalan söyledim. çünkü eski işyerimden almam gerekenin çok altında alıyordum, teklif eden işyeri de "bu piyasanın üstünde alıyordur kesin" gözüyle baktı bana. ik ile görüşünce öyle bir hissiyat aldım. ve çok yüksek söyledim maaşımı. onlar da bu duruma göre bir teklif sundular. eski maaşımı da öğrenmediler. yine de her ihtimale karşın "resmî olarak bir kısmı gösteriliyor ama, şu kadar da ek bir şey diye sanırım üstünü kapatıyorlar, anlamıyorum o işlerden pek" gibi bir laf etmiştim. ama sorun olmadı zaten, o yalana da gerek yokmuş.

ve evet, eski işyerinizden aldığınız maaşı muhakkak söyletiyorlar. bir keresinde ikcı arkadaşım "az daha ben teklif edecektim, meğer yarısını veriyorlarmış" dedi. ve söyleyeceği maaşın yarısına adamı aldıklarından bahsetmişti. o zamandan beri insafsız davranıyorum ikcılara :)
  • lovemyself  (18.02.22 00:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.