[]

Apple tv ne işe yarıyor?

Mi box denen aleti biliyorum, bu da onun gibi mi? Farkı ne?




 
Mi Box Android işletim sistemli. Haliyle korsana daha elverişli. Apple TV'ye korsan yayın izlenebilecek uygulama yüklenemiyor. Marketteki uygulamalar ile sınırlı.

Mi Box'a Google Play dışından da uygulama kurmak mümkün (ör: stremio). Apple TV'de bu mümkün değil. Temelde benzer işler için varlar ama Adroid tarafı daha özgür. Tıpkı cep telefonlarında olduğu gibi. Tabii bu durum güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Yine iOS vs. Android kıyaslamasında olduğu gibi.
  • himmet dayi  (17.02.22 21:03:57) 
mi box fiat egea ise apple tv bmw 1 gibi düşünün. sonuçta ikisi de araba. zaten apple ekosistemindeyseniz, para problemi de yoksa apple alınır.


  • orient blue  (17.02.22 21:31:35) 
ikisi de aynı işi görüyor. Sadece işletim sistemleri farklı. Apple tv tahmin edeceğin gibi ios tabanlı işletim sistemine sahip. Mibox android.

zaten kurabileceğin uygulamalar da aşağı yukarı aynı. Youtube, netflix, spotify, amazon prime vs... Standart bir kullanıcı için çok farkı yok. Öyle kalite olarak da efsane bir fark yok.

Ben android tv'yi daha kullanışlı buluyorum. Apple cihazlar da kullanan biri olarak. Üstelik playstore dışında resmi appler dışında da bir app kurmadım.

Ufak detay farklılıkları var sadece. Apple bir ara show olsun diye apple hesaplarına android cihazlardan "güvenli değil" diye erişime izin vermiyordu. Ama şimdi o da kalktı hatta android tv için apple tv+ app'i var. Eskiden apple müzik hesabına da erişemiyordun. Şimdi android telefon ve tabletler için onun da appini yayınladı mecbur kalınca apple. Yakında android tv için de çıkacaktır. Çıkarmasa bile chromecast ile telefonumda apple müzik açıp tvye aktarabiliyorum zaten şu anda.

apple tv'de daha fazla oyun var, android tv'de bu az. ama yani tv kumandasıyla oyun oynayacğaım diye çıldırmıyordur bence kimse. Ama eğer nvidia shield pro alırsan bu android tabanlı total bir medya istasyonu, içine geforce now yükleyip konsol gibi de kullanabilirsin.

hangisi daha kullanışlı dersen bu çok subjektif. Biraz da elindeki telefona ve diğer cihazlara bağlı. Yani androidse telefonun android tv'den daha fazla verim alırsın. iPhone'un varsa apple tv'den.

Bir de yukarda da belirtilmiş android tv daha kolay modifiye edilir. Apple tv'de sıradan kullanıcı için bu neredeyse imkansız ya da çok zor. Ama bir android tv'yi neredeyse bilgisayarda yapabileceğin birçok şeyi yapabilecek hale getirebilirsin. Ama bunu niye yapasın aşırı geek bir tip değilsen o da ayrı konu:D
  • anten  (17.02.22 23:34:27 ~ 23:53:23) 
apple cihazlarin ekranlarini yansitabiliyorsunuz.

ornegin macbook var, kablo olmadan direkt baska monitore cogaltip/genisletebiliyorsunuz ekrani (ben bu amacla kullaniyorum acikcasi)
  • supergirl  (18.02.22 14:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.