[]

Hamilelikte en sağlıklı yoğurt

Hamilelikte hangisini yaptınız? Zamanım var uğraşmak için, çiğ süte de ulaşma imkanım var ama hamilelikte çiğ süte dokunmanın iyi olmadığını söylüyorlar. Süt içmiyorum, biraz da bunu telafi için günde en az 2 kase yoğurt yiyorum. O yüzden bari en sağlıklısı olsun istiyorum. Önereceğiniz başka bir marka/yöntem olursa seve seve denerim..
Hangisini yapmak mantıklı?

1. Açık çiğ süt alarak evde kendi yaptığın yoğurt
2. Marketten günlük pastörize şişe süt alarak evde kendi y.y.
3. Marketten Pınar, İçim vb markaların organik yoğurdu
4. City Farm vb ya da organik ürün üreten çiftliklerden (internetten) alınan organik yoğurt

 
"hamilelikte çiğ süte dokunmanın iyi olmadığını söylüyorlar"

bu bana yeni nesil beyaz yaka instagram hurafesi gibi geldi. sutu alip kaynatiyorsun direkt zaten, bir dokunma, temas vb yok.
  • hot potato  (17.02.22 18:30:04) 
Dokunmaktan ziyade burusalla sebebi ile denetimsiz bir tesiste üretilen süt ve süt ürünlerini kullanma demişti bana doktorum. Çiğ sütü kaynatmak ile fabrikalardaki o anlık pastörize işlemi aynı etkide değilmiş.
Ben doktorumun yönlendirmesi ile 2yi uyguladım, çocuk doktorumuz da aynı şekilde yönlendirmişti ek gıda döneminde kendi bebeğime de aynı şekilde şişe süt ile yoğurt mayalıyorum.

  • cilekli pasta  (17.02.22 19:20:57) 
5. Marketten güvendiğiniz bir markanın düz yoğurdu.

Evde yapacağınız yoğurdu mayalarken, süt pastörize olsa bile, hangi bakterilerin girdiğini kontrol edemezsiniz.
  • kobuzchu kiz  (17.02.22 21:53:57) 
çiğ süt en bakterili süttür. pastörizasyon yapılmadığı için evde bakterileri tam öldüremezsiniz.
2. seçenek mantıklı.
3. pınar orhanik, pınar denge, eker probiyotik gayet içerikleri temiz yoğurtlar.
4. organik sertifikalı ürünler daha sağlıklıdır.
  • mikahakkinen  (18.02.22 09:33:23) 
Bim'den iki tane altın süt
Şok'tan yayla yoğurt mayası

Oğluma yedirdiğim yoğurt bu. Nefis.
  • antihero  (18.02.22 12:06:25 ~ 17:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.