[]

genç kadınlara sağlıklı ilişki semineri

8 mart kadınlar günü için alternatif bir etkinlik olarak hedef kitlesi üniversite öğrencisi genç kadınlar olan, "sağlıklı kadın-erkek ilişkisi" nasıl olmalı temalı bir seminer düzenlemek istiyorum. çünkü bence bir kadının en önemli hakkı mutlu olmak. ama gerek tv dizileri, gerek reklamlar, gerek kapışırım aşkmak gibi ilişki koçlarının "göster ama elletme, ellet ama verme, ver ama trip yap" gibi tuhaf tavsiyeleri sonucunda olması gereken kadın-erkek ilişkilerinin çok uzağında ilişkiler yaşanıyor. ve bu sadece kadınlar için değil erkekler için de mutsuzluk sebebi. kıskançlığı, yaşam tarzına müdahaleyi, öfke nöbetlerini sevgi belirtisi sanan toksik ilişkiler yaşıyor herkes.
neyse...
sağlıklı kadın-erkek ilişkisinin nasıl olması gerektiğini anlatacak aklı başında bir isme ve mümkünse iletişim bilgilerine ihtiyacım var. tabi bir de ücretsiz yapacak olursa tadından yenmez.


 
Kız Başına topluluğu
UN Women Turkey

Bu iki topluluk da sosyal medyada aktif, ulaşırsanız yardımcı olurlar ya da yol gösterirler sanıyorum.
  • kobuzchu kiz  (17.02.22 10:07:27) 
Kadir Has Gender Studies’ten Mary Lou ile iletişime geçin. (Türkçe biliyor)
Dilerseniz doktora öğrencilerine de ulaşabilirsiniz. “Seminer” büyük bir şey gibi tınlıyor. Online mı olacak süre ne olacak vs.hangi üniv, detay verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

  • rewlack  (17.02.22 10:26:00 ~ 10:26:50) 
rewlack;

seminerden başka kelime gelmedi aklıma, tınısına takılmayalım, söyleşi diyelim o halde.

yüz yüz olmasını tercih ederiz, daha samimi olur. ama konuşmacı online derse ya da yol parası, konaklama gibi masraflar boyumuzu aşarsa o zaman mecbur online yaparız.

süre 1 saattir heralde :/
  • halanne  (17.02.22 10:39:19) 
biz daha önce bir kadın platformu olarak benzer bir etkinlik yapmıştık ve orda görmüştük ki üniversite öğrencisi kadınların nerdeyse hiç biri kendi cinsel organını, adet döngüsünü, , korunmayı, hormonlarını vesaire bilmiyor. öyle olunca etkinliği iki oturum olarak planlamıştık zira uzman arkadaşlar aslında birbirleriyle ilintili olduğunu söylemişti. birinde bu kadın sağlığı ve cinsel hayatı diğer oturumda da toplumsal cinsiyet rolleri, rıza inşası, psikolojik şiddet, şiddet döngüsü, flört şiddeti vb. konuları anlatacak uzmanlar çağırmıştık. bakayım o kişiler hala aktifse sana yazayım halaanne.

bir de belki kihep eğitimlerinin de tanıtımı yapılabilir o etkinliğinizde.
  • Phoebe  (17.02.22 12:31:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.