[]

Avukatlar, polisler, savcılar yetişin

5 Şubat’ta trafik seyrederken bir taksi arabama arkadan çarptı. Arabamda sadece kozmetik (çizik, boya ezilmesi) hasar var, yani kaskosu olmasına rağmen hasar kaydı olmasın diye yaptırmaya gerek görmedim. Taksici, ben tutanak tutacağız dememe rağmen, arabamda hasar olmamasını bahane ederek tutanak tutmadan olay yerini terk etti. Kazayla ilgili her türlü resim ve taksicinin kaçarken videosunu çektim. Videoda olay yerinden kaçtığını ve polise şikayet edeceğimi söylüyorum, o da arabanda hasar yok vs diyor. Neyse polisi aradım, olayı anlattım, fotoğrafları ve videoyu izlettim. Onlar da kaza tutanağını benim anlattım gibi yazdı ve kaza raporu çıktı. Raporu tutan polis, rapor çıktıktan sonra, olay bölgesine bakan karakola gidip, şikayetçi olabileceğimi, taksiciye olay yerini terk ettiği için ceza kesileceğini söyledi.

Rapor çıktıktan karakola şikayetçi olmak için gittim ancak polisler arabada bir hasar olmadığı için şikayetçi olsam bile en fazla taksicinin çağırılıp ifadesinin alınacağını, araçta hasar olmadığı için savcının kovuşturmaya gerek olmadığına karar vereceğini söyledi. Arabamda bir hasar varsa tazmini için şikayetçi olabileceğimi ama yoksa bir sonuç çıkmayacağını söylediler.

Şikayet süresi 60 gün olduğu için araştırmaya karar verdim ve şikayetçi olmadan çıktım.

Aklımdaki sorular şunlar;

1. Polise gidip şikayetçi olmam ile aracın tramerde hasar kaydının olmasının bir bağlantısı var mı? Yani şikayetçi olursam benim aracıma bir hasar kaydı işleniyor mu?
2. Şikayet ile bitiyor mu? Tekrar ifade, mahkeme vs gitmem gerekiyor mu?
3. Polisler uğraşmamak için beni başlarından savıyorsa, kibar bir şekilde, görevlerini yapmalarını nasıl sağlarım? Cimer’e şikayet, sosyal medyadan emniyetin hesaplarına yazmak vs?
4. Taksiciyi emniyet dışında nereye şikayet etmeliyim? Taksiciler ve şöförler odası, Büyükşehir belediyesi?
5. Sosyal medyada taksicinin videosunu ilgili kurumları etiketleyerek paylaşırsam, emniyet, taksiciler ve şöförler odası vs, taksici beni şikayet edebilir mi? Yüzü ve aracın plakası gözüktüğü için kişisel verileri koruma kanunu vs dayanarak şikayet gibi
Teşekkürler

 
Hasar yok derken hasar var aslında. Çizik de olsa hasardır.
Kaldı ki benzer bir durum başıma geldi, arkadan dokundurdular, ben de ufak bir çizik diye üzerinde durmadım, devam ettik (kaçma durumu yok).
Akşam farı bir açtım, plakalık ışığı bozulmuş. İki gün sonra arabayı yıkattım, tampondaki boyalar döküldü vs. Yani hasar gözükmüyor olsa bile tutanak tutmaya itiraz edemez.

Başka bir anım da bir dolandırılma hikayesi ile ilgili. Bir şey çıkmaz dedi karakoldakiler, adam 2 sene hapis cezası aldı. BAzen uğraşmamak için böyle diyebiliyorlar.
  • burfak  (17.02.22 09:22:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.