[]

favök'e amortisman nasıl dahil oluyor?

bende çok oturmadı. favök dediğimiz şey - faiz, amortisman, vergi öncesi kar. yani eldeki karın içine faiz, amortisman veya vergi eklenmemiş olmalı. ama formüle bakıyorum favök = faaliyet karı + amortisman gideri diyor. e o zaman bunun adı fvök olmaz mı? amortisman öncesi dedik amortisman soktuk içine. neyi yanlış anlıyorum acaba?

yani mesela şöyle bir hesap doğru mu olur?

brüt kar - 900tl
faaliyet giderleri - 300tl
__________________________
faaliyet karı - 600tl
__________________________
amortisman - 100 tl
__________________________
favök - 700 tl

yoksa favök 500 mü demeliydim? yoksa favök = faaliyet karı mı oluyor yukarıdaki senaryoda? çok karıştı..

 
1000tl'ye kripto mining isi icin makine aldin. 5 sene beklenen omru var. Ilk sene 250tl gelir getirdi. Bunun 80 lirasi vergiye gidiyor. Elektrik giderin 100tl. Faaliyet kari -50tl. Net kar -130tl. Favok 150tl.


  • dunal  (17.02.22 01:48:36 ~ 01:48:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.