[]

Masabasi çalışmaktan kamburlasmaya baslayip da

Bundan kurtulan var mi? Bir fizyoterapist bana sizde boyun duzlesmesi var, masabasi calisiyorsunuz muhtemelen dedi ve bu kamburluga dogru gider dedi. Dedigi de doğru, masabasi çalışıyorum ve kambur olmasam da kamburluga dogru gidiyorum.
Bunun icin 8 seanslık medikal masaj paketi onerdi. Boyle bir sey ise yarar mi, posturumu duruşumu duzeltebilir mi kismen de olsa?

Boyle masa basi calismaktan kamburlasip da sonradan durusunu duzeltebilen var mi, nasıl oldu?

 
duruş için pilates ve yüzme önerilir


  • ala09  (16.02.22 22:58:38) 
Ağırlık kaldırmak sırt kaslarını güçlendirip postürü düzeltiyor. Spora başladığımdan beri masa başında oturuşum da düzeldi, öncesinde ben de kambur duruyordum masada.

Bir de kemer gibi bi alet varmış sırta takılıp duruşu düzelten, etrafımdaki insanlar işe yaradığını iddia ediyordu ama ben denemedim.
  • plutongezegendegilmi  (16.02.22 23:01:18) 
Boyun düzleşmesi şikayetiyle doktora gitmiştim. Prof dr yoga veya pilates yapmalısın dedi, yaklaşık 2-3 aydır pilatese gidiyorum nefis hissediyorum kendimi. Yatarken kullandığım yastık da visco aşırıııı memnunum. Ayrıca aklıma geldikte bilgisayar başında boyun hareketlerini yapıyorjm.


  • esinikaybetmiscorap  (17.02.22 00:02:04) 
@plutongezegendegilmi

Yüzmek kamburluğu önlüyorsa 24/7 suda yüzen kambur balinalar ne iş?
  • adriana lima poposu yaglayicisi  (17.02.22 11:09:31) 
Yuzme ve pilatesi bana da onerdi bunu soyleyen kisi. Gerci pilatesi nasil yapacagimi bilmiyorum topun uzerine mi oturuyoruz ne yapiyoruz hiçbir fikrim yok.


  • stavro  (17.02.22 11:32:24) 
Bundan 15 sene kadar önce boyun ağrısından uyuyamaz durumdayken ve sağ kolumda uyuşma başlamışken bir arkadaşımın önerisiyle kayropraktıra gittim. film filan çekildi. Normalde insan omurgası çift S formundadır. Boynumuzun belli bir açıda olması gerekir. Masa başı çalışanlarının boynunda düzleşme görülür ya. Benimki tersine bel vermiş. Nasılsa fıtık çıkmamış ama resmen donakaldım röntgen filmimi görünce. Sonrası haftada 3 seans kayropraktik + ev egzersizi ile 3 ayda normale dönmüştü boynum.


  • SiyamkedisiZorro  (17.02.22 13:55:25) 
düzeltir, isterseniz youtube üzerinde bulabileceğiniz egzersizleri yapabilirsiniz, kamburluğunuz gider, daha dik durmaya başlarsınız, eğer spor salonunda bir kaç hafta ağırlıklarla sırt çalışırsanız iş yerinde oturuşunuzda dikleşme görebilirsiniz.


  • selam  (17.02.22 14:03:07) 
Spor salonuna cok duzenlo olmada da pandemi kısıtlammari kalktigindan beri gidiyorum ama sirt calismiyordum ben. Sirt da ekleyecegim.


  • stavro  (17.02.22 14:27:38) 
kemikler omurlar düzelmez ama kas hafızasıyla dikleşme sdfs oluyor
ağrılar bitiyor

www.youtube.com
bunu yaparsan üşenmeyip en İYİSİ
  • bir soru sorcam  (17.02.22 14:30:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.